Cele mai citite
 


Hunedoara: SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Deva, 9 mar /Agerpres/ - Activitatea SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat, în condiţiile în care în staţiunea Râuşor a fost dată în folosinţă una dintre mai moderne baze Salvamont din România, a declarat, miercuri, cu prilejul Zilei SMURD Hunedoara, preşedintele Asociaţiei Salvital (SMURD) Hunedoara, Petru Mărginean.
 

'Dorim să dezvoltăm un modul de intervenţie SMURD în comuna Râu de Mori, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara. De aceea ne-am propus ca până anul viitor să aducem în zonă o ambulanţă SMURD cu tracţiune integrală, ce va putea fi folosită în cazul intervenţiilor montane', a afirmat preşedintele Salvital Hunedoara.
SMURD Hunedoara a împlinit, miercuri, şase ani de la înfiinţare, în această perioadă numărul intervenţiilor la care au fost solicitaţi paramedicii SMURD crescând de zece ori, astfel că în anul 2010 au fost consemnate aproape 5.000 de acţiuni de prim ajutor.

Ziua SMURD Hunedoara a fost marcată la Deva prin mai multe acţiuni ale paramedicilor, oamenii care au trecut prin zona Casei de cultură având posibilitatea să-şi testeze gratuit glicemia şi să le fie măsurată tensiunea arterială.
SMURD Hunedoara numără acum 81 de paramedici angajaţi în opt module de intervenţie ce sunt distribuite pe întreg teritoriul judeţului. Fiecare modul dispune de câte o ambulanţă medicalizată performantă.

În urma campaniilor derulate de SMURD pentru redirecţionarea de către cetăţeni a cotei de 2 la sută din impozit, Asociaţia Salvital Hunedoara a reuşit să cumpere o ambulanţă cu tracţiune integrală ce este folosită la intervenţiile din staţiunile montane Parâng şi Straja, în Valea Jiului.
Activitatea SMURD este coordonată de Asociaţia Salvital Hunedoara din care fac parte Consiliul Judeţean Hunedoara, majoritatea primăriilor, mai multe instituţii medicale, sindicate. Asociaţia asigură finanţarea pentru cele opt module SMURD pe baza cotizaţiilor strânse de la membrii săi. AGERPRES/(AS-Sorin Blada)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat Deva, 9 mar /Agerpres/ - Activitatea SMURD se va extinde spre zona turistică din Masivul Retezat, în condiţiile în care în staţiunea Râuşor a fost dată în folosinţă una dintre mai moderne baze Salvamont din România, a declarat, miercuri, cu prilejul Zilei SMURD Hunedoara, preşedintele Asociaţiei Salvital...
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Hunedoara: Prima intervenţie a SMURD Baru a fost în cazul unei femei însărcinate Prima intervenţie a paramedicilor de la modulul SMURD din localitatea Baru a fost în sprijinul unei mame care a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, la spitalul din Petroşani, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Hunedoara: SMURD a primit o maşină complexă pentru intervenţiile pe DN 7 Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au primit, marţi, o maşină specială de intervenţie în caz de accidente rutiere şi incendii cu ajutorul căreia se pot desfăşura trei acţiuni în acelaşi timp: acordarea primului ajutor, descarcerarea victimelor şi stingerea unui incendiu apărut la faţa locului.