Cele mai citite
 


MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.

Potrivit unui comunicat al MS transmis, miercuri, AGERPRES, femeia decedată din judeţul Teleorman avea 58 de ani, fără factori de risc asociaţi şi fusese confirmată cu gripa AH1N1. Cele două decese înregistrate în judeţul Constanţa au avut drept cauză gripa AH1N1 confirmată la o femeie de 60 de ani şi gripa de tip B la o alta de 37 de ani. În primul caz au existat factori de risc asociaţi, iar în cel de-al doilea nu. Cel de-al patrulea caz de gripă, AH1N1, a fost al unei femei de 47 de ani hipotensivă din Bucureşti.
Numărul de cazuri de infecţii acute respiratorii înregistrate în săptămâna 28 februarie-6 martie a fost de 121.993, cu 11,1% mai puţine comparativ cu cele înregistrate în săptămâna precedentă, iar afecţiunile clinice compatibile gripei au fost similare ca amploare în cele două săptămâni - 800 de cazuri, se mai arată în raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
Incidenţa infecţiilor respiratorii acute şi a gripei, deşi în scădere, a fost cu 3,6% mai mare decât media a trei săptămâni anterioare şi s-a menţinut peste valorile maxime aşteptate.
Gradul de pozitivare din totalul probelor testate (38,9%) a fost mai scăzut faţă de cel din săptămâna precedentă, evidenţiindu-se, în continuare, o pondere mai mare a cazurilor de gripă cu virus B. Activitatea gripală a avut intensitate medie, cu răspândire regională.
În săptămâna trecută, au fost confirmate de laborator 107 cazuri de gripă (50 de tip AH1N1 şi 57 de tip B) din totalul de 604 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).
În ultima săptămână, ratele de absenteism din unităţile preşcolare şi şcolare au fost în scădere, se menţionează în comunicatul citat. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Patru decese cauzate de gripă săptămâna trecută Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Patru femei din judeţele Teleorman, Constanţa şi Bucureşti, confirmate cu gripă, au murit săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii (MS), citând raportarea Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile.
MS: Două decese şi 75 de noi cazuri de gripă AH1N1, în ultimele 24 de ore Două decese şi 75 de noi cazuri de gripa AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.
MS: 31 de cazuri de gripă AH1N1 şi 2 decese, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 22 ian /Agerpres/ - Încă 31 de cazuri de gripă nouă şi două decese cauzate de virusul AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Numărul virozelor, în scădere faţă de săptămâna precedentă Numărul cazurilor de infecţii acute respiratorii a scăzut fiind cu 7,7% mai mic faţă de săptămâna precedentă, se arată în raportul Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile (CNSBT) transmis miercuri Ministerului Sănătăţii.
Două noi decese de gripă cu virus AH1N1 Bucureşti, 20 dec /Agerpres/ - Un număr de 55 cazuri noi de gripă cu virus AH1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, fiind înregistrate şi două decese la persoane care prezentau boli asociate, respectiv leucemie şi obezitate, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.
MS: Cinci cazuri de gripă AH1N1, confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 2 feb /Agerpres/ - Cinci noi cazuri de gripă cu virus AH1N1 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.