Cele mai citite
 


Gorj: Medicii de familie ameninţă cu închiderea cabinetelor şi boicotarea încheierii contractului-cadru
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu-Jiu, 9 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţ ameninţă că vor intra în concediu de odihnă pe perioada lunii martie şi vor boicota acţiunile premergătoare încheierii contractelor de furnizare individuale de servicii dacă solicitările lor privind modificarea contractului-cadru care urmează să fie semnat nu vor fi aprobate de reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în perioada imediat următoare va avea loc o întâlnire a tuturor medicilor de familie din judeţ pentru a pune la punct subiectele privind prevederile Contractului Cadru pentru anul 2011-2012 care vor fi discutate cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.
Moisescu a spus că, deşi la nivel naţional s-a luat hotărârea să nu se semneze contractul-cadru, medicii din Gorj sunt "mai blajini", dat fiind că "sistemul de sănătate este constituit prin medicina de familie".
Solicitările acestora sunt de a creşte bugetul medicilor de familie cu minimum 50% odată cu intrarea în vigoare a noului contract-cadru sau prin rectificare de buget în decursul anului, astfel încât, pentru întreg anul, bugetul alocat medicinei de familie să fie de cel puţin 159.000 lei, de a elimina condiţionarea exercitării dreptului de persoană asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi de a stabili clar parametrii ce definesc sintagma "buget orientativ" şi ce obligaţii implică această prevedere contractuală din partea semnatarilor.
"Cei de la CJAS vor să să ne întâlnim toţi grămadă, în condiţiile în care noi suntem circa 300 de persoane. Nu este bine aşa, deoarece nu vom ajunge la nicio înţelegere. Ne vom întâlni şi le vom înainta solicitările noastre. Mai solicităm eliminarea din contractul-cadru a tuturor articolelor care transformă relaţia de parteneriat CJAS-furnizor în relaţie de subordonarea furnizorului către CJAS şi eliminarea imediată a articolului 141 din document care stabileşte preluarea de către cabinetele de ambulator a activităţii medicilor de familie în cazul în care aceştia nu vor semna contractul, dar şi formularea unor norme coerent, cu referire doar la trei-patru articole din contract, articole ce necesită explicaţii ajutătoare, şi nu un nou normativ stufos. Noi înţelegem că dacă nu lucrăm, tot sistemul de asigurări cade iar oamenii vor trebui să plătească pentru tot ce au nevoie", a afirmat Mihai Moisescu.
Preşedintele APMF Gorj a adăugat că, în cazul în care nu vor ajunge la o înţelegere cu cei de la CJAS, medicii de familie vor intra în concediu de odihnă şi vor închide cabinetele, simultan sau pe grupuri, la date succesive, până la 1 aprilie, vor boicota acţiunile premergătoare încheierii contractelor de furnizare individuale de servicii şi nu vor încheia contractele pentru anul 2011. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Medicii de familie ameninţă cu închiderea cabinetelor şi boicotarea încheierii contractului-cadru Târgu-Jiu, 9 mar /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţ ameninţă că vor intra în concediu de odihnă pe perioada lunii martie şi vor boicota acţiunile premergătoare încheierii contractelor de furnizare individuale de servicii dacă solicitările lor privind modificarea contractului-cadru care urmează...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj II) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor care pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor, iar medicii...
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.
Gorj: Conducerea CJAS recomandă activarea cardurilor de sănătate numai prin programele compatibile cu cel al CNAS Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj recomandă medicilor de familie din judeţ să folosească, la activarea cardurilor de sănătate, programele compatibile cu cel oferit de CNAS pentru a nu întâmpina probleme, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Daniel Bondoc...
Gorj: CJAS a repartizat bugetul pentru primul trimestru unităţilor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a repartizat bugetul pentru primul trimestru al anului către unităţile aflate în relaţie contractuală cu instituţia, cei mai mulţi bani fiind direcţionaţi către spitale, a declarat joi directorul Daniel Bondoc.
Gorj: Amenzi în valoare de 680.000 lei aplicate de CJAS pentru neregulile depistate la furnizorii de servicii medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat în primele şase luni ale acestui an peste o sută de controale la furnizorii de servicii medicale din judeţ, neregulile constatate fiind sancţionate cu amenzi în valoare de 680.000 lei.