Cele mai citite
 


Din 2012, ţigările vor dispărea din vitrinele magazinelor din Marea Britanie
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Londra, 9 mar /Agerpres/ - Pachetele de ţigări trebuie să dispară din vitrinele magazinelor din Marea Britanie începând din 2012, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, care încearcă astfel să limiteze fumatul, relatează agenţiile internaţionale de presă.
 

Măsura urmează să intre în vigoare la 6 aprilie 2012 în marile magazine şi la 6 aprilie 2015 în cazul magazinelor mici.

Totuşi, pachetele de ţigări vor putea fi expuse, 'în mod temporar şi în anumite circumstanţe', se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Fumatul este, fără îndoială, una din cele mai importante provocări pentru sectorul sănătăţii publice, a subliniat ministrul sănătăţii, Andrew Lansley, amintind că acest obicei 'este responsabil de moartea a 80.000 de persoane în fiecare an' în Marea Britanie.

Organizaţia britanică de luptă împotriva cancerului Cancer UK Research a salutat anunţul ministerului, dar şi-a exprimat dezamăgirea faţă de termenul relativ lung stabilit pentru punerea în practică a măsurii.

'Nu trebuie să uităm că în fiecare zi 400 de copii încep să fumeze. Tinerii vor mai fi expuşi încă doi ani la publicitatea convingătoare a industriei tutunului' - a avertizat directorul general al organizaţiei, Harpal Kumar.

Decizia de a nu mai fi expuse pachetele de ţigări în magazine a fost adoptată de guvernul britanic precedent, condus de laburişti, iar coaliţia aflată la putere din mai 2010, formată din conservatori şi liberal-democraţi, a dorit să studieze mai întâi această măsură, înainte de a o aplica.

Alte ţări cum sunt Canada, Irlanda sau Finlanda au adoptat deja legi similare.

Marea Britanie analizează, între altele, posibilitatea de a le impune producătorilor de ţigări folosirea de ambalaje neutre standard.

Bolile legate de fumat reprezintă o cheltuială săptămânală de 58 milioane de euro pentru serviciile sociale britanice, precizează Ministerul Sănătăţii.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Din 2012, ţigările vor dispărea din vitrinele magazinelor din Marea Britanie Londra, 9 mar /Agerpres/ - Pachetele de ţigări trebuie să dispară din vitrinele magazinelor din Marea Britanie începând din 2012, a anunţat miercuri Ministerul britanic al Sănătăţii, care încearcă astfel să limiteze fumatul, relatează agenţiile internaţionale de presă.
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Marea Britanie a adoptat ambalajul neutru pentru pachetele de ţigări Parlamentul britanic a aprobat luni introducerea de anul viitor a unui ambalaj neutru pentru ţigări, în ciuda opoziţiei producătorilor din această industrie. Marea Britanie a devenit astfel a doua ţară europeană, după Irlanda, care adoptă o astfel de legislaţie, informează AFP.
OMS: Ţările încă nu fac suficient pentru a combate fumatul În 19 ţări, cu o populaţie totală de peste 1 miliard de oameni, sunt în vigoare legi care cer ilustrarea mai elocventă pe pachetele de ţigări a riscurilor pe care le presupune fumatul, dar un număr prea mare de ţări tot nu fac destul pentru scăderea proporţiei de fumători, constată un raport al Organizaţiei...
Mesajele scrise pe pachetele de ţigări au impact zero (studiu) Un studiu efectuat în premieră despre impactul imaginilor de pe pachetele de ţigări asupra fumătorilor şi a celor care au renunţat la fumat prin tehnici de neuromarketing a evidenţiat că mesajele respective au impact zero.
Guvernul britanic încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări cel puţin în luna octombrie Londra, 8 sep /Agerpres/- Guvernul britanic a demarat sâmbătă o campanie prin care încearcă să convingă fumătorii să renunţe la ţigări toată luna octombrie, sperând astfel că mulţi dintre ei vor renunţa definitiv la acest obicei, transmite agenţia EFE.