Cele mai citite
 


Justitia e oarba. Iar MS si CNAS surde !
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

 

In sistemul romanesc de sanatate, platim analizele din spitale cu pana la 1.500% mai scump.
Ne aude cineva ?

 

 

Proces in instanta: Tody Group vs. MS si CNAS
Obiectul: “Anulare act administrativ”
Sentinta curtii: nelegala


“ In cursul zilei de Vineri, 4 martie a.c. ne-a fost comunicata sentinta. O gasiti aici www.tody.ro/document/2011-03-05-Sentinta-anulare-Ordin-decontare-pdf Sentinta curtii este nelegala, instanta pronuntandu-se pe ceva ce nu am cerut si nu exista pronuntare pe fond cu motivare. Prin urmare vom face recurs.” - declara avocatul Madalina Marin.
 
“Actul administrativ pe care il cerem anulat, respectiv Ordinul comun emis de MS si CNAS nr.265/408/01.04 2010 este antieconomic si indreptat impotriva gestionarii eficiente a banilor asiguratilor. MS si CNAS deconteaza cu pana la 1.500% mai mult pentru analizele de laborator efectuate in spitale fara respectarea unor standarde de cost. Toti vorbesc de subfinantarea spitalelor pe cind noi prezentam cifre care dovedesc contrariul. Vom face recurs si vom continua lupta impotriva masurilor paguboase ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate.” - declara Ec. Valeriu Todirascu, Manager General Tody Group.
 
Ordinul contestat de Tody Group asigura suprafintarea mascata a spitalelor cu plata pina la 15 ori mai mare facuta de MS si CNAS pentru analizele de laborator in comparatie cu pretul platit de MS si CNAS laboratoarelor private prin efectul aceluiasi ordin.
Aceasta metodologie de decontare a facut posibil ca pacientul sa nu se mai poata apropia de sistemul public de sanatate.
 

Rezolvarea poate veni prin votul camerei deputatilor la proiectul legii standardelor de cost in domeniul diagnosticului de laborator elaborat si propus de Tody Group vezi aici: www.tody.ro/document/2010-10-26-Legea-standardul-de-cost-in-domeniul-diagnosticului-clinic-de-laborator-pdf.

Tody Group

 

www.tody.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FEDRA cere Ministerului Sănătăţii şi CNAS decontarea terapiei pentru copiii şi tinerii diagnosticaţi cu autism Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist (FEDRA) solicită Ministerului Sănătăţii şi CNAS soluţii concrete pentru decontarea reală şi eficientă a terapiei pentru toţi copiii şi tinerii diagnosticaţi cu autism - decontarea unui număr de 90 de puncte per specialist...
Bugetul Ministerului Sănătăţii şi al CNAS, aprobate de Comisiile de buget-finanţe Bugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2013 a fost aprobat vineri de Comisiile reunite de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o suplimentare de 5.000.000 de lei, pentru finalizarea lucrărilor la Spitalul Clinic de Urgenţă "Louis Ţurcanu" din Timişoara.
Covasna: Sanitas amână acţiunile de protest în urma întâlnirii cu reprezentanţii CNAS şi Ministerului Sănătăţii Conducerea Sindicatului Sanitas Covasna a decis să amâne acţiunile de protest programate pentru săptămâna viitoare, în urma întâlnirii avute joi, la Târgu Secuiesc, cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ai Ministerului Sănătăţii, care au promis că vor rezolva problema ...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
Reprezentanţii MS, CNAS şi SNMF au discutat propuneri de distribuire a cardului de sănătate care să nu implice medicii de familie Conducerea Ministerului Sănătăţii, a CNAS şi reprezentanţii medicilor de familie au convenit luni mai multe soluţii posibile privind distribuţia cardurilor de sănătate, printre care şi aceea ca acest proces "să nu implice medicii de familie", informează un comunicat al MS.