Cele mai citite
 


Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.

În plus faţă de aceste 591 de cazuri confirmate, alte 477 persoane sunt suspectate de contaminare cu gripă porcină. Toţi pacienţii sunt în acest moment asistaţi medicali, iar starea lor este bună, susţin autorităţile sanitare braziliene.

Joi, Ministerul brazilian al Sănătăţii şi-a întărit măsurile de luptă împotriva gripei porcine, recomandând evitarea călătoriilor în SUA, Canada, Mexic şi Australia.

Potrivit unui ultim bilanţ dat publicităţii de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ vineri, gripa porcină a contaminat 59.814 de persoane în 113 ţări şi teritorii ale lumii, făcând 263 de victime. AGERPRES/(Ana-Raluca Bîgu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă...
Marea Britanie: Peste 500 de noi cazuri de gripă porcină într-o singură zi Londra, 1 iulie /Agerpres/ - Peste 500 de noi cazuri de persoane contaminate cu virusul gripei porcine au fost confirmate vineri în Anglia, ridicând la 4.250 numărul total de îmbolnăviri din Marea Britanie, potrivit cifrelor oficiale, transmite AFP.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
VIRUSUL ZIKA Brazilia este afectată nu numai de Zika, ci şi de gripa aviară Pe lângă virusul Zika, brazilienii se confruntă şi cu o epidemie de gripă aviară cu o mortalitate mai mare decât cea din 2015, cu patru luni înainte de Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, informează agenţia France Presse.