Cele mai citite
 


Buzău: Centru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 9 mar /Agerpres/ - Un complex de servicii terapeutice pentru copiii cu autism va fi înfiinţat la Buzău în această lună printr-un proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de 2,4 milioane de lei.
Centrul are o capacitate de 40 de locuri şi se adresează copiilor din muncipiul Buzău şi comunele limitrofe.
'Proiectul a primit deja acordul din partea consilierilor judeţeni, viitorul centru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism va fi amenajat într-una din clădirile fostului Spitalului Brătianu, monument istoric, în următoarele nouă luni', a declarat, pentru Agerpres, Roxana Kovaci, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a judeţului Buzău.
Potrivit sursei citate, centrul va cuprinde săli pentru consiliere individuală şi psihodiagnoză, pentru terapie a limbajului sau ocupaţională, dar şi spaţii amenajate pentru logopedie şi kinetoterapie pentru cei peste 200 de copii aflaţi în evidenţele instituţiei de protecţie socială. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Un nou centru destinat copiilor cu autism Un centru de consiliere şi asistenţă pentru persoane cu autism unde 19 copii beneficiază de asistenţă de specialitate s-a deschis în cadrul Complexului de servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8 din Buzău.
Terapie gratuită pentru copiii cu autism din Suceava, în noul Centru Help Autism Copiii cu autism din Suceava beneficiază de terapie gratuită în noul centru de evaluare psihologică şi intervenţie timpurie în autism deschis de Asociaţia Help Autism.
Mehedinţi: Proiect de modernizare a infrastructurii sociale destinate copiilor cu dizabilităţi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi a demarat proiectul 'Construire şi dotare Centru de zi pentru copilul cu autism - P+E, reabilitare şi modernizare Centru de plasament pentru copilul cu dizabilităţi, Drobeta-Turnu-Severin', a declarat marţi, pentru AGERPRES...
Olt: Centru de terapie ocupaţională pentru tineri în locul fostului spital din Drăgăneşti-Olt Un centru de terapie ocupaţională pentru tinerii cu dizabilităţi va fi construit anul viitor în Drăgăneşti, în incinta fostului spital al oraşului, unitate sanitară desfiinţată în 2011, a declarat vineri pentru AGERPRES şefa Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rodica Piroşcă.
Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6 Centrul de Consiliere şi Asistenţă pentru Copii cu Autism oferă servicii specializate în sectorul 6, 20 dintre cei 90 de copii autişti aflaţi în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 frecventând instituţia.
Galaţi: Bani europeni pentru un centru de terapie destinat copiilor cu autism Copiii cu autism vor putea beneficia, la Galaţi, de un modern centru de recuperare, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de peste trei milioane lei, a anunţat, luni, managerul de proiect, Viorica Palade.