Cele mai citite
 


Prahova: Autorităţile locale doresc păstrarea spitalelor în forma actuală de funcţionare
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 9 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale care au în administrare spitale au decis ca unităţile propuse de Ministerul Sănătăţii pentru comasare sau reprofilare să fie păstrate în actuala formă de funcţionare, hotărârile în acest sens fiind exprimate într-o serie de adrese oficiale trimise Prefecturii Prahova.
Prefectul Adrian Dobre a declarat miercuri, în urma unei întâlniri la care au participat primarii localităţilor pe raza cărora se află spitale, dar şi managerii unităţilor sanitare, că adresele cu deciziile oficiale vor fi trimise către Ministerul Sănătăţii, până la data de 15 martie.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Cosma, cele trei spitale aflate în administrarea acestei instituţii, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi cel de Pediatrie, vor continua să funcţioneze independent deocamdată, date fiind neclarităţile legislative.
Iniţial, şeful administraţiei judeţene luase în calcul comasarea Spitalului de Pediatrie cu Maternitatea, însă, în urma unei simulări, s-a decis că o astfel de variantă nu este fezabilă, din cauza faptului că aceasta ar genera o cheltuială în plus de 6,3 milioane de lei pe an.
Probleme sunt, în continuare, cu Spitalul de Boli Pulmonare din Breaza, în condiţiile în care această unitate funcţionează într-un spaţiu care a fost retrocedat complet.
În acest context, primarul oraşului Băicoi, Ciprian Stătescu, le-a propus autorităţilor locale de la Breaza ca Spitalul de Boli Pulmonare să fie mutat în clădirea spitalului aflat în acest oraş, aici existând un spaţiu care poate găzdui aproximativ 60 de paturi.
O altă variantă luată în calcul de autorităţile de la Breaza este mutarea unităţii sanitare în clădirile în care a funcţionat spitalul din Poiana Câmpina, care a fost secţie exterioară a Spitalului Municipal Câmpina, aceasta fiind desfiinţată anul trecut.
Alte două unităţi sanitare din judeţ funcţionează în clădiri care au fost retrocedate - Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna şi Spitalul de Pneumoftiziologie Floreşti -, ambele deţinând în proprietate doar pavilioanele centrale.
Situaţia juridică a clădirilor duce la imposibilitatea accesării de fonduri europene şi a demarării investiţiilor în aceste obiective. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în paralel cu cea a Ministerul Sănătăţii Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti a demarat o anchetă care se desfăşoară în paralel cu cea dispusă, marţi, de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, în urma declaraţiilor unui medic primar de chirurgie generală apărute în presă privind condiţiile în care se desfăşoară activitatea...
Prahova: Nereguli depistate de inspectorii DSP la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova au depistat o serie de nereguli la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unde Ministerul Sănătăţii a declanşat o anchetă în urma unor declaraţii ale medicului primar de chirurgie generală Dan Oprea apărute în presă privind condiţiile în care...
Prahova: Cuantumul coplăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, stabilit la 10 lei Pacienţii care se vor interna, de luni, la cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, vor plăti, la externare, o taxă de 10 lei.
Prahova: Trei spitale din judeţ, informatizate cu fonduri europene Ploieşti, 11 nov/ Agerpres/- Trei unităţi sanitare din judeţul Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul Orăşenesc Băicoi, au fost informatizate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, a cărui valoare a fost de 7.564.000 lei.
Prahova: Fonduri europene de peste două milioane euro pentru maternitatea din Ploieşti Ploieşti, 8 apr /Agerpres/- Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie (SOG) Ploieşti va beneficia de fonduri europene în valoare de peste două milioane de euro prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, banii urmând a fi folosiţi pentru finanţarea a două proiecte.
Prahova: Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti nu a introdus coplata Ploieşti, 1 apr /Agerpres/- Cel mai mare spital din Prahova, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, nu a introdus, luni, coplata, preşedintele Consiliului de Administraţie al spitalului, Mirela Neagu, afirmând că această taxă va fi aplicată după semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate...