Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Cazurile de gripă, în creştere semnificativă
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bistriţa, 9 mar /Agerpres/ - Opt bistriţeni au fost diagnosticaţi săptămâna trecută cu gripă sezonieră, potrivit datelor afişate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, fiind cel mai mare număr de cazuri de gripă raportat de către medici în această iarnă, într-un interval de şapte zile.
Toate cele opt persoane diagnosticate cu gripă au fost internate în spital, cinci dintre ele având între 30 şi 64 de ani, iar restul între 15 şi 29 ani.
În ceea ce priveşte numărul pneumoniilor şi infecţiilor aparatului respirator superior, acestea au scăzut faţă de săptămâna precedentă, la fel şi numărul internărilor. Astfel, au fost raportate 291 de cazuri de pneumonie cu 31 internări şi 2.767 infecţii respiratorii cu 45 internări, numărul pacienţilor scăzând, per total, cu peste 900 de persoane.
Cei mai predispuşi la pneumonie sunt adulţii şi bătrânii, din rândurile cărora provin aproape jumătate dintre pacienţi, în timp ce virozele se manifestă în special la copiii între 5 şi 14 ani, numai săptămâna trecută fiind raportate peste o mie de cazuri de îmbolnăviri la această grupă de vârstă. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Bistriţa-Năsăud: 4.000 de bistriţeni diagnosticaţi cu infecţii respiratorii într-o săptămână Un număr de 4.000 de bistriţeni care s-au prezentat la medic săptămâna trecută au fost diagnosticaţi cu diverse forme de infecţii respiratorii, de la viroze până la pneumonii şi gripă sezonieră, potrivit datelor afişate marţi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Al doilea deces din cauza pneumoniei, în această iarnă Un bărbat de 64 ani, diagnosticat cu pneumonie, a murit săptămâna trecută, fiind al doilea caz de acest gen înregistrat în judeţul Bistriţa-Năsăud în această iarnă.
Bistriţa-Năsăud: Şase noi cazuri de gripă şi un deces cauzat de pneumonie, în doar o săptămână O persoană a decedat după ce a contractat o pneumonie şi alte şase au fost diagnosticate cu gripă în perioada 14-20 martie, potrivit datelor publicate, miercuri, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.