Cele mai citite
 


Noi cazuri de gripă A (N1H1) confirmate în Australia, Thailanda, Noua Zeelandă
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Melbourne, 1 iulie /Agerpres/ - Doi australiani au murit în urma contractării gripei A (H1N1), ridicând bilanţul morţilor provocate de virus în Australia la 7, notează Associated Press. Ofiţerul-şef adjunct pentru sănătate din Victoria, Rosemary Lester, a declarat luni că cei doi bărbaţi, în vârstă de 50 şi 85 de ani, au murit în statul Victoria - stat în care au fost înregistrate peste 40% din cele 3.519 cazuri de gripă A (H1N1) din Australia.

În Thailanda, un cadet al Marinei a murit luni în Baza Navală Sattahib, din apropiere de Bangkok, a informat purtătorul de cuvnt al Ministerului pentru Servicii Medicale, Rewat Wisarutvej.

Ministerul de Sănătate din Singapore a declarat că în oraşul-stat au fost confirmate încă 145 cazuri de gripă. În acelaşi timp, în Noua Zeelandă s-au mai confirmat luni 64 cazuri de infectare cu virusul A (H1N1), ridicând cifra totală la nivel naţional la 587. Aproape jumătate din aceste cazuri au fost confirmate în decursul ultimei săptămâni.AGERPRES/ (Ioana Văcărescu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Brazilia: 69 de cazuri noi de gripă porcină Brasilia, 1 iulie /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii din Brazilia a înregistrat 69 de noi cazuri de gripă porcină, ridicând la 591 numărul persoanelor contaminate de virusul A/H1N1 în această ţară, de patru ori mai multe decât în urmă cu o săptămână, informează AFP.
Marea Britanie: Peste 500 de noi cazuri de gripă porcină într-o singură zi Londra, 1 iulie /Agerpres/ - Peste 500 de noi cazuri de persoane contaminate cu virusul gripei porcine au fost confirmate vineri în Anglia, ridicând la 4.250 numărul total de îmbolnăviri din Marea Britanie, potrivit cifrelor oficiale, transmite AFP.
Satu Mare: Plan de intervenţie în caz de gripă porcină, adoptat de CJSU Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare a adoptat miercuri un plan de măsuri şi intervenţie în caz de pandemie de gripă porcină, având în vedere numărul de decese cauzate de virusul AH1N1 în Ucraina.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.