Cele mai citite
 


Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel spitalizat pentru 'mai multe zile'
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Praga, 9 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel /74 de ani/ va rămâne 'mai multe zile' la spitalul militar Praga-Stresovice, unde el a fost internat marţi din cauza unor grave tulburări respiratorii, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al spitalului, Jitka Zinke.
'Starea sa este stabilă. Estimăm că va fi nevoie ca el să rămână mai multe zile la spital', a indicat Jitka Zinke pe site-ul de internet al instituţiei medicale.

'Dl Havel est îngrijit de o echipă medicală şi de soţia sa', a adăugat ea.

Starea de sănătate a dramaturgului-disident Vaclav Havel, de altfel fost fumător înveterat, a fost afectată de perioada petrecută în închisoare în timpul regimului comunist. Vaclav Havel suferă de bronşită cronică, în decembrie 1996 i-a fost extirpată o treime din plămânul drept, după descoperirea unei tumori canceroase, iar în 2009 a suferit complicaţii după o altă intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unei inflamaţii la gât. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaclav Havel, spitalizat din cauza unor probleme respiratorii Praga, 8 mar /Agerpres/ - Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a fost spitalizat marţi din cauza unor probleme respiratorii, au anunţat apropiaţi ai omului politic şi de cultură citaţi de AP şi CTK.
Bronşita Bronşita reprezintă o reacţie inflamatorie a mucoasei bronşice la acţiunea unor factori infecţioşi sau fizico-chimici. Aceasta poate fi acută sau cronică.
Chavez simţea că ultima intervenţie chirurgicală nu se va termina cu bine, spune Maduro Fostul preşedinte venezuelean Hugo Chavez, decedat marţi, era sigur că nu va ieşi cu bine din ultima intervenţie chirurgicală, a declarat preşedintele interimar al ţării, Nicolás Maduro, care a insistat din nou că boala care l-a ucis pe Chavez a fost 'foarte ciudată', transmite EFE.
Cluj: Intervenţie chirurgicală a profesorului german Jens Rassweiler, transmisă în direct la un simpozion internaţional Prestigiosul profesor universitar dr. Jens Rassweiler de la Universitatea din Heidelberg, preşedinte al Societăţii Europene de Uro-Tehnologie (ESUT), va efectua vineri la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca o intervenţie chirurgicală laparoscopică unui pacient cu tumoare renală, care va fi transmisă...
Cluj: Intervenţie chirurgicală pentru extirparea unei tumori gigant O echipă de medici de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj au realizat, joi, o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei tumori gigant, pentru care a fost necesară scoaterea organelor pelviene ale pacientului, un bărbat de 58 de ani.
UPDATE Fostul cancelar german Helmut Kohl se află la terapie intensivă după o intervenţie chirurgicală Berlin, 2 iun /Agerpres/- Fostul cancelar german Helmuth Kohl, artizanul reunificării Germaniei, se află la terapie intensivă într-un spital din oraşul Heidelberg, relatează presa germană, citată de AFP.