Cele mai citite
 


Prahova: Protest inedit al medicilor de familie
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 9 mar /Agerpres/ - Aproximativ 50 de medici de familie din judeţul Prahova au mers, miercuri, în grup, la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, pentru a solicita certificatul care atestă specialitatea şi gradul profesional al cadrelor medicale, document necesar pentru ca aceştia să poată profesa în străinătate.
Potrivit vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, Simona Schnelbach, această acţiune este inclusă în calendarul protestelor cadrelor medicale, acestea fiind nemulţumite de prevederile contractului-cadru.
''Aceasta este o formă de protest hotărâtă la nivel naţional. Intenţia noastră este de a emigra pentru că sunt de neacceptat condiţiile în care ni se propune să lucrăm. Am demarat procedurile pentru obţinerea documentelor de care avem nevoie pentru a putea obţine Certificatul de conformitate, printre ele numărându-se şi acest certificat care atestă specialitatea şi gradul profesional'', a declarat Schnelbach.
În Prahova se înregistrează un deficit de 70 de medici de familie. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Prahova: Protest pentru susţinerea SMURD-ului, transformat în manifestare împotriva puterii Ploieşti, 14 ian /Agerpres/- Aproximativ o sută de persoane, majoritatea vârstnice, participă, sâmbătă, la o acţiune de protest care are loc în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde îşi au sediul Prefectura, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti, acestea cerând salvarea SMURD-ului...
Prahova: Mii de pacienţi susţin refuzul medicilor de familie de a semna contractul-cadru Ploieşti, 24 feb /Agerpres/ - Aproximativ 2.000 de pacienţi din judeţul Prahova au semnat tabelele de adeziuni prin care susţin acţiunile de protest ale medicilor de familie şi refuzul acestora de a semna contractul-cadru pentru perioada 2011 - 2012 în forma lui actuală, a declarat, joi, într-o conferinţă...
Prahova: Protest în curtea Spitalului Judeţean Ploieşti faţă de o investiţie a CJ într-un pavilion administrativ Zece persoane protestează luni în curtea Spitalului Judeţean Ploieşti faţă de inaugurarea unei investiţii de 1,6 milioane de lei a Consiliului Judeţean (CJ) Prahova într-un pavilion administrativ.
Vâlcea: 25 de medici de familie şi-au depus actele pentru a pleca în străinătate Râmnicu Vâlcea, 17 mar /Agerpres/ - Un număr de 25 de medici de familie din Vâlcea şi-au depus joi actele la DSP pentru a putea pleca să profeseze în străinătate, a declarat, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie, dr. Cristiana Bărăgănescu.
Prahova: Peste 60 de cazuri de toxiinfecţie alimentară, în urma consumului de produse din programul 'Lapte, corn şi măr' Ploieşti, 30 mar /Agerpres/- Numărul persoanelor diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară provocată, cel mai probabil, în urma consumului de alimente din programul 'Lapte, corn şi măr' a ajuns, la 61.