Cele mai citite
 


Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor Covasna, Nagy Andras, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că valoarea medicamentelor nedecontate se cifrează la aproape 4,4 milioane de lei, iar pentru acestea nu există acoperire bugetară.
Nagy Andras a menţionat că situaţia nu este mai bună în acest an, deoarece banii prevăzuţi în buget pentru programele naţionale de sănătate ajung pentru trei-patru luni, cel mult pentru o jumătate de an.
Acesta a arătat că va cere Ministerului Sănătăţii ca sumele restante să fie acceptate ca arierate pentru a exista siguranţa că vor fi recuperate cândva, precum şi acoperire bugetară pentru programele naţionale de sănătate prevăzute a se derula în cursul acestui an.
Preşedintele Colegiului Farmaciştilor a mai spus că în paralel va tipări o serie de fluturaşi pe care îi va distribui începând de luna viitoare bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate, prin care le va aduce la cunoştinţă că este posibil ca în scurt timp să nu mai beneficieze de medicamentele care îi ţin în viaţă, deoarece banii se vor termina, iar farmaciile nu mai sunt dispuse să le dea pe datorie în condiţiile în care riscă să iasă din nou în pierdere.
''În Covasna, fiecare pacient va primi luna viitoare, lângă medicamente, câte un fluturaş bilingv prin care va fi atenţionat că din cauza Guvernului şi a Ministerului Sănătăţii poate fi ultima dată când primeşte medicaţia care îi ţine în viaţă. Semnalăm un caz grav, fiind vorba de oameni care nu-şi pot permite să întrerupă tratamentele nici măcar o oră'', a declarat Nagy Andras, menţionând că vrea să extindă această formă de protest la nivel naţional, deoarece cazul nu este specific doar judeţului Covasna.
Colegiul Farmaciştilor Covasna a avut, de asemenea, iniţiativa de a posta ''panouri ale ruşinii'' în faţa farmaciilor în semn de protest faţă de nedecontarea la termen a medicamentelor gratuite şi compensate de către Casa de Asigurări de Sănătate, dar şi pentru ca pacienţii să ştie care este valoarea restanţelor şi motivele pentru care nu găsesc medicamente pe rafturi. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Farmaciştii susţin că au fost păgubiţi cu 4,4 milioane de lei prin programele naţionale de sănătate Sfântu Gheorghe, 9 mar /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna sunt nemulţumiţi că nu au primit banii pentru medicamentele eliberate anul trecut pentru programele naţionale de sănătate, respectiv diabet, cancer şi transplanturi, drept urmare pregătesc un nou protest. Preşedintele...
Covasna: CAS deblochează plata datoriilor către farmacii pentru medicamentele eliberate diabeticilor Sfântu Gheorghe, 28 mar/Agerpres/ - Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a anunţat luni că a deblocat plăţile restante către farmaciile din judeţ pentru medicamentele eliberate anul trecut bolnavilor de diabet cuprinşi în Programul naţional de sănătate.
Covasna: Farmaciile ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate Sfântu Gheorghe, 25 ian /Agerpres/ - Farmaciştii din judeţul Covasna ameninţă că vor sista eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate începând de luna viitoare, dacă nu vor primi banii pentru reţetele onorate.
Covasna: Farmaciştii condiţionează semnarea contractelor pe programele de sănătate de plata restanţelor Farmaciştii din judeţul Covasna condiţionează semnarea contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate de achitarea datoriilor pentru medicamentele eliberate anul trecut pe programele naţionale de sănătate.
Covasna: Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a deblocat plata medicamentelor Sfântu Gheorghe, 27 ian/Agerpres/ - Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna a reluat, joi, plata restanţelor pentru medicamentele gratuite şi compensate eliberate de farmacii.
Covasna: Plafonul alocat medicamentelor a fost epuizat, farmaciştii vor sista eliberarea acestora Plafonul alocat medicamentelor gratuite şi compensate, precum şi cel destinat bolnavilor cuprinşi în programele naţionale de sănătate a fost epuizat în judeţul Covasna, iar farmaciştii sunt decişi să sisteze eliberarea acestora începând cu data de 1 august.