Cele mai citite
 


Gorj: Ambasadorul Norvegiei a vizitat spitalul de pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu'
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu-Jiu, 9 mar /Agerpres/ - Ambasadorul Norvegiei în ţara noastră, Oystein Hovdkinn, a efectuat, miercuri, o vizită la spitalul de pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu' pentru a inspecta stadiul lucrărilor de modernizare a canalizării şi staţiei de epurare a unităţii spitaliceşti, investiţie care a fost finanţată în proporţie de 85% de Norvegia.
Oystein Hovdkinn a declarat, într-o conferinţă de presă, că proiectul care vizează modernizarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare a unităţii spitaliceşti a fost ales alături de alte 69 de proiecte ca fiind cele mai bune din câteva sute depuse de mai multe state europene. Întrebat ce părere are despre faptul că spitalul a fost propus spre comasare şi este posibil să devină secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, ambasadorul a declarat că nu este în măsură să comenteze deciziile guvernului român, dar speră ca acest lucru să nu se întâmple, ţinând cont şi de investiţia nou făcută.
'Nu vreau să par lipsit de respect faţă de Bucureşti, dar mă bucur că din când în când mai am ocazia să vizitez astfel de zone. Mă bucur că sunt aici şi respir un aer atât de curat, cred că este cel mai curat din ţară.(...) Proiectul întocmit de reprezentanţii spitalului de aici a fost ales alături de alte 69 dintre cele mai bune depuse de mai multe ţări. (...) În ceea ce priveşte comasarea spitalului, nu sunt în măsură să comentez deciziile guvernului (român - n.r.), ci doar să susţin un proiect bun. Acesta este un proiect bun şi sper să se ţină cont de el la decizia finală privind situaţia unităţii', a precizat Oystein Hovdkinn.
Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, instituţie în administrarea căreia se află unitatea spitalicească a declarat că proiectul are ca termen de finalizare 30 aprilie 2011, iar valoarea totală este de 1.258.497 de euro, din care 85% reprezintă contribuţie nerambursabilă, iar 15% contribuţia CJ Gorj. Atât acesta, cât şi managerul spitalului, Tiberiu Tătaru, s-au declarat extrem de optimişti în ceea ce priveşte menţinerea unităţii, declarând că zona în care este amplasat se pretează şi la alte investiţii ulterioare, inclusiv în turism.
Spitalul de pneumoftiziologie 'Tudor Vladimirescu' este singura instituţie specializată în tratarea bolilor pulmonare din regiunea Olteniei. A fost construit în perioada 1940 şi reabilitat parţial în 1990. Capacitatea spitalului este de 226 de paturi, ocupate în medie de 180 de pacienţi. Personalul care deserveşte această instituţie sanitară, cel de specialitate şi auxiliar, este în număr de 170. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Modernizarea Spitalului Judeţean, a celui de Pneumoftiziologie şi a Bibliotecii Judeţene - printre priorităţile CJ în acest an Modernizarea mai multor secţii şi saloane ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, reabilitarea unei părţi a Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" de la Runcu şi extinderea sediului Bibliotecii Judeţene sunt câteva dintre priorităţile conducerii Consiliului Judeţean Gorj pentru...
Gorj: Ministerul Sănătăţii a alocat circa opt milioane de lei pentru spitalele din Târgu-Jiu şi Runcu Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu va beneficia, în perioada următoare, de fonduri în valoare de circa şase milioane lei pentru realizarea unor investiţii necesare modernizării infrastructurii unităţii, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu.
Gorj: Investiţii derulate de SJU Târgu-Jiu în vederea obţinerii acreditării Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu va demara, pe parcursul anului, mai multe lucrări de investiţii necesare acreditării unităţii, fiind necesară totodată şi o îmbunătăţire a circuitelor funcţionale ale instituţiei, a declarat, vineri, managerul Tiberiu Tătaru.
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Gorj: Managerul SJU Târgu-Jiu susţine că unitatea va fi acreditată în primul trimestrul al anului viitor Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Tiberiu Tătaru, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că în primul trimestru al anului viitor unitatea medicală va fi acreditată cu un nivel mediu de încredere şi un plan de conformare aferent.
Gorj: Peste 12 milioane de lei, investiţi în reabilitarea Policlinicii şi a sălilor de operaţie de la Spitalul Judeţean Târgu-Jiu Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt în derulare lucrări de investiţii în valoare de peste 12 milioane de lei.