Cele mai citite
 


Attila Cseke: Nu avem probleme de finanţare, dar am cerut preşedintelui CNAS să mai discute cu medicii de familie
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru ca aceştia să semneze contractul-cadru pe 2011 - 2012, şi a susţinut că nu există o problemă de finanţare, însă le solicită doctorilor să ofere mai multe servicii.
'Prima rundă de negocieri la care au fost invitaţi de Casa Naţională, înţeleg că nu s-au prezentat. De atunci, a mai fost o întâlnire oficială şi vor fi în continuare. Am cerut preşedintelui Casei să aibă întâlniri până găsim aceste soluţii. Eu cred că ele pot fi găsite, pentru că acum se discută despre normele de aplicare ale contractului-cadru şi principala problemă în discuţie este aceea de a determina lista serviciilor care se vor deconta de către casele judeţene', a declarat Attila Cseke, după şedinţa de Guvern.
El a menţionat că fondurile destinate medicilor de familie nu s-au diminuat în ultimii doi ani, însă ministerul doreşte ca, în 2011, finanţarea să se facă 50% în funcţie de numărul de pacienţi înregistraţi la un anumit doctor de familie şi 50% în funcţie de numărul serviciilor medicale prestate de medicul respectiv.
'Dacă până în 2010 finanţarea medicilor de familie avea loc 90% per capita, adică în funcţie de numărul de persoane aflate pe listă, indiferent de numărul de consultaţii şi servicii şi doar 10% erau pe servicii, anul trecut acest procent a fost de 70% cu 30%. De la 1 aprilie, dorim ca acest procent să fie de 50% - 50%. Adică avem finanţare pentru medicii de familie, nu este o problemă bugetară de finanţare, doar dorim ca medicii de familie să efectueze mai multe servicii şi consultaţii', a explicat ministrul.
Attila Cseke s-a declarat, însă, încrezător că va fi găsită o soluţie în relaţia cu medicii de familie.
Medicii de familie refuză să semneze contractul-cadru pe anul 2011 pe motiv că ministerul le impune să asigure servicii medicale suplimentare, care nu pot fi decontate de CNAS şi care nu oferă niciun avantaj asiguraţilor de vreme ce subvenţiile sunt condiţionate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii de familie aşteaptă o soluţie pentru finanţarea cabinetelor După aproape două ore de discuţii, medicii de familie au ieşit de la întâlnirea dintre reprezentanţii lor şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mediată de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu unele probleme tehnice rezolvate, legate de relaţia cu pacientul, de informatizare...
Ministrul Sănătăţii: Termenul de semnare a contractului-cadru s-a amânat cu două luni Guvernul a amânat până pe 1 iunie termenul până la care medicii de familie vor putea semna contractul-cadru cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
CNAS: Au fost semnate contractele de finanţare pentru reţeaua electronică şi cardul electronic Bucureşti, 18 feb /Agerpres/ - Contractele pentru finanţarea introducerii reţelei electronice şi a cardului electronic, două componente importante pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, au fost semnate, vineri, în prezenţa premierului Emil Boc, de către ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme...
Mehedinţi: Medicii de familie se pregătesc de proteste Drobeta-Turnu Severin, 2 mar /Agerpres/ - Preşedinta Patronatului medicilor de familie din Mehedinţi, Carmen Tronea, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că, dacă negocierile din 3 martie cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) vor eşua, medicii de familie vor protesta...
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...