Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii nu crede că scumpirea carburanţilor va creşte preţul medicamentelor
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, nu crede că scumpirea carburanţilor va duce la creşterea preţului medicamentelor, însă admite că nu a fost făcută o evaluare în acest sens.
'Nu am făcut o evaluare cu privire la acest lucru, deocamdată. Nu cunosc, din experienţa din perioada în care nu am fost ministru, ca o creştere a preţului la carburanţi să fi avut un efect asupra preţului medicamentelor. Nu ştiu dacă va avea un efect, eu sper că nu va avea niciun efect', a declarat, miercuri, Attila Cseke, la finalul şedinţei de Guvern.
Deşi principalele companii petroliere de pe piaţa românească au scumpit benzina cu 9 bani pe litru, ministrul Sănătăţii a susţinut că medicamentele se ieftinesc de la 1 aprilie, în baza actualizării cursului de schimb valutar de la 4,25 de lei pe euro la 4,21 lei pe un euro, în cazul achiziţionării medicamentelor de pe lista compensatelor.
Efectul scăderii cursului de schimb va fi o ieftinire de 1% la medicamente, potrivit estimărilor oficiale.
'Preţul medicamentelor, de la 1 aprilie, va scădea, chiar dacă nu foarte semnificativ, dar, datorită acelui ordin care există de anul trecut, care ia în considerare cursul de schimb valutar, de la legea bugetului de stat, şi pe legea actuală a bugetului, am avut o scădere a cursului de schimb valutar de la 4,25 la 4,21, va fi o scădere a preţului la medicamente', a spus ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu: Preţul medicamentelor va fi stabilit prin hotărâre de Guvern Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat, vineri, la Iaşi, că politica de preţuri la medicamentele din România nu va mai fi stabilită prin ordin al ministrului ci prin hotărâre de Guvern.
Aproximativ 800 de cupluri vor beneficia, de la 1 iunie, de programul MS de fertilizare in vitro Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii va începe, de la 1 iunie, primul program de fertilizare in vitro şi embriotransfer în scopul de a asigura fondurile necesare realizării procedurii de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul...
Attila Cseke: Nu avem probleme de finanţare, dar am cerut preşedintelui CNAS să mai discute cu medicii de familie Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, miercuri, că i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, să aibă mai multe întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie, pentru ca aceştia să semneze contractul-cadru pe 2011 -...
Attila Cseke: Investitori străini din patru ţări, interesaţi de spitalele româneşti în parteneriat public - privat Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Investitori străini, prin intermediul unor ambasade, s-au interesat de construcţia de spitale în parteneriat public - privat cu statul român, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Attila Cseke: Proiectul de reglementare împotriva etnobotanicelor va fi finalizat săptămâna viitoare Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Ministerele de resort vor finaliza, săptămâna viitoare, un proiect de act normativ pentru combaterea comercializării substanţelor etnobotanice, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Attila Cseke: Ministerul Sănătăţii alocă bani pentru înfiinţarea Institutului Oncologic la Timişoara Timişoara, 11 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a declarat, vineri, că MS este gata să aloce banii necesari construirii unui institut oncologic la Timişoara, totul depinzând de momentul în care autorităţile locale finalizează procesul de predare a clădirii în care se va construi obiectivul...