Cele mai citite
 


SUA: medicii omit adesea să-i informeze pe pacienţi în legătură cu testele anormale
miercuri, 1 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

/Archives of Internal Medicine/

Washington, 1 iulie /Agerpres/ - Medicii generalişti americani omit frecvent să-şi informeze pacienţii în legătură cu rezultatele anormale ale testelor, importante totuşi din punct de vedere clinic, potrivit unui studiu, relatează AFP.

În medie, un pacient din 14 nu primeşte toate informaţiile de care ar fi putut beneficia. În cabinetele medicale notate cel mai prost de studiu, acest număr a crescut la 4.

Studiul s-a bazat pe analiza dosarelor medicale a 5.434 de pacienţi de la 23 de cabinete.

"Netransmiterea pacienţilor a rezultatelor anormale la teste poate avea consecinţe grave şi chiar să antreneze decesul lor", a subliniat Dr. Lawrence Casalino de la Facultatea de medicină Cornell (New York, est), principalul autor al studiului publicat în Archives of Internal Medicine.

"Am observat că un număr foarte mic de cabinete au reguli clare pentru administrarea rezultatelor testelor pacienţilor", a indicat profesorul.

"În numeroase cabinete, fiecare medic are propria sa tehnică de gestionare a rezultatelor şi foarte adesea răspunsul lor pentru pacienţii care aşteaptă rezultatele testelor lor constă în 'dacă nu a apărut încă nimic înseamnă că e de bine'", s-a plâns Dr. Casalino.

Studiul a arătat, de asemenea, că informatizarea dosarelor medicale nu a diminuat cu nimic gradul de omisiune. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Cluj: Primul congres internaţional despre descoperirea aquaporinei 1 Cercetători de renume din ţară şi din străinătate vor participa la primul Congres internaţional dedicat aquaporinei 1, care se va desfăşura la Cluj-Napoca, între 27 şi 29 octombrie, pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea acesteia de către o echipă de cercetători clujeni condusă de prof...
Primul congres internaţional despre descoperirea aquaporinei 1, la Cluj-Napoca Cercetători de renume din România şi din străinătate vor participa la primul Congres internaţional dedicat aquaporinei 1, care se va desfăşura la Cluj-Napoca (centru-vest), între 27 şi 29 octombrie a.c., pentru a marca împlinirea a 25 de ani de la descoperirea acesteia de către o echipă de cercetători...
Cancerul nu este rezultatul hazardului (studiu) Cancerul nu este rezultatul hazardului, avertizează sociologul Annie Thébaud-Mony într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, în contextul în care în primele zile ale anului 2015 presa a difuzat mesajul potrivit căruia cancerul ar fi în mod esenţial rezultatul întâmplării. Potrivit sociologului...
Cîmpeanu: Ministerul Educaţiei susţine UMF Târgu Mureş în ansamblul ei Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că MECS susţine Universitatea de Medicină şi Farmacie din municipiu în ansamblul ei, precum şi continuitatea învăţământului farmaceutic în limbile română şi maghiară.
Constantin Nicolescu: Mulţumesc justiţiei pentru că mi-a dat posibilitatea să mă justific în libertate Piteşti, 28 mar /Agerpres/ - Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a mulţumit justiţiei, luni, pentru că i-a permis să fie cercetat în libertate în dosarul în care este anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.