Cele mai citite
 


Guvern: Institutul de Transplant Târgu Mureş, comasat cu Spitalul Judeţean
miercuri, 9 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va deveni un centru de boli cardio-vasculare şi transplant în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în şedinţa de miercuri.
Potrivit ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, prin HG de reorganizare a institutului, se reduce numărul de costuri administrative, se creează posibilitatea de negociere a unor cantităţi mai mari de produse medicale în procesul de achiziţii şi se elimină anumite decontări între cele două instituţii.
'Prin această comasare se creează posibilitatea de constituire la Târgu Mureş a unui spital judeţean de urgenţă care poate fi clasificat în cea mai înaltă clasă, clasa I. Strategia Ministerului Sănătăţii este ca în cele şase centre universitare mari să putem forma spitale clinice judeţene de urgenţă, ulterior transformate în spitale regionale, care să aibă toate specialităţile necesare pentru un spital de urgenţă din clasa I', a explicat Attila Cseke.
Ministrul a spus că institutul a fost şi în trecut parte a spitalului, cele două unităţi funcţionând în aceeaşi clădire şi în prezent.
'Institutul este astăzi dispus pe mai multe paliere şi funcţionează în clădirea spitalului judeţean şi credem că va fi o mai bună administrare a acestor secţii', a susţinut ministrul Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Comasarea IBCvT cu SCJU Târgu Mureş va duce la creşterea calităţii actului medical, susţine echipa managerială Comasarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, aprobată de Guvern, va duce la creşterea calităţii actului medical, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Florin Gomotârceanu, managerul SCJU.
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Guvern: Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, înfiinţat Guvernul a adoptat, miercuri, în şedinţă, hotărârea privind înfiinţarea Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...