Cele mai citite
 


Târg de joburi pentru persoane cu dizabilităţi
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 mar/Agerpres/ - Persoanele cu dizabilităţi din Capitală pot participa joi la Clubul Seniorilor din parcul Plumbuita, la Târgul locurilor de muncă dedicat special lor, organizat de Asociaţia Alternativa 2003, împreună cu AMOF, în colaborare cu Primăria Sectorului 2.
Mihaela Neagu, din partea Asociaţiei Alternativa 2003, a declarat că s-au arătat interesaţi pentru acest târg 15 angajatori care doresc să primească în rândul lor persoane cu studii medii şi superioare.
'Oferta târgului este vastă, pornind de la operatori, confecţionari, zidari, până la lucrători comerciali, operatori calculatoare, inspector resurse umane, ambalatori. Dorim să punem faţă în faţă angajatorii cu cei care caută un loc de muncă pentru a se putea lega o reală colaborare', a spus Neagu.
Intitulat 'Speranţă pentru o viaţă activă pentru tinerii cu dizabilităţi', proiectul îşi propune să crească şansele de inserţie pe piaţa muncii a tinerilor cu dizabilităţi si să contribuie la incluziunea socială, combaterea discriminării şi excluziunii sociale, prin măsuri care să susţină şi să completeze politicile sociale de pe piata muncii.
Pe parcursul acestui proiect, 35 de beneficiari vor fi implicaţi în identificarea propriilor resurse şi în stabilirea planurilor de dezvoltare profesionala. În acest mod, tinerii îşi vor forma abilităţile de a căuta, obţine şi menţine un loc de muncă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi, construite în judeţ printr-un proiect finanţat de ANPD Şase locuinţe protejate pentru persoane cu dizabilităţi vor fi construite în perioada următoare, în judeţul Vaslui, în cadrul unui proiect finanţat de Autoritatea Naţională pentru Persoane cu Dizabilităţi (ANPD). Potrivit directorului general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Proiect european pentru persoane cu dizabilităţi Bucureşti, 21 sep /Agerpres/ - Patronatul Medicinei Integrative din România, membru al Confederaţiei CONPIROM, a prezentat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul 'Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială...
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.
Iaşi: Proiect privind incluziunea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii Aproape 900 de persoane din trei regiuni de dezvoltare din România vor beneficia de un proiect de proiectul 'Calificarea, recalificarea şi angajarea asistată pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi'.
Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, temă de dezbatere la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România prin dezbaterea publică "Incluziune, implicare, viaţă independentă - 3DecembrieALTfel", prilej cu care s-au evidenţiat o serie de probleme ale persoanelor aflate în dificultate.