Cele mai citite
 


Demersuri ale Ministerului Sănătăţii pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Târgu Mureş, 10 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, începerea demersurilor pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat.
Potrivit documentului, la solicitarea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, au fost aprobate, în ultima şedinţă de Guvern, patru note prin care Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor locale şi judeţene din judeţele Mureş, Iaşi, Timiş şi Dolj transferul din proprietatea publică a autorităţilor locale, în domeniul public al statului, a terenurilor pe care urmează a fi ridicate unităţile sanitare.
'Sunt primii paşi pe care îi facem pentru a porni acest nou program de investiţii în infrastructura spitalicească. Am avut o primă discuţie cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din care a rezultat că sunt de acord cu acest proiect pe care Guvernul şi Ministerul Sănătăţii doreşte să-l implementeze', a declarat ministrul Sănătăţii, potrivit comunicatului de presă.
Documentul subliniază că ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că în primele şedinţe ale consiliilor locale şi judeţene vor fi aprobate hotărârile de transfer a terenurilor cu care ministerul va intra în parteneriatul public- privat.
'Terenurile aparţin domeniului public al Consiliului Judeţean Târgu Mureş - 8,1 hectare, domeniului public al Comunei Holboca, judeţul Iaşi - 12 hectare, cel al Consiliului local al municipiului Timişoara - 10 hectare, în cel al Consiliului Judeţean Dolj - 7 hectare. Spitalele regionale de urgenţă vor fi construite în regim de parteneriat public- privat, urmând ca acestea să funcţioneze ca unităţi de elită în cadrul reţelei publice spitaliceşti', se mai arată în documentul citat.
Cele şase spitale regionale ar urma să fie construite în judeţele Mureş, Iaşi, Timiş, Dolj, Cluj şi în municipiul Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Attila Cseke: Investitori străini din patru ţări, interesaţi de spitalele româneşti în parteneriat public - privat Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Investitori străini, prin intermediul unor ambasade, s-au interesat de construcţia de spitale în parteneriat public - privat cu statul român, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
MS: Construcţia celor şase spitale regionale de urgenţă ar putea începe în 14 - 16 luni Bucureşti, 3 mar /Agerpres/ - Construcţia celor şase unităţi spitaliceşti regionale ar putea demara în termen de 14 - 16 luni şi ar putea dura aproximativ 4 ani, estimează Ministerul Sănătăţii.
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş, cel mai aproape de statutul de spital regional Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că SCJU este cel mai aproape de statutul de spital regional dintre toate unităţile de profil din ţară, urmând să fie înfiinţate doar două secţii care lipsesc în prezent.
SCJU Târgu Mureş face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I Târgu Mureş, 29 mar /Agerpres/ - Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Florin Gomotârceanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că această unitate spitalicească face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I, conform metodologiei de clasificare...
Attila Cseke a inaugurat investiţiile Ministerului Sănătăţii de la SCJU Târgu Mureş şi SCJ Mureş Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a inaugurat, vineri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş şi la Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş investiţiile finanţate de minister în valoare totală de 14,4 milioane de lei.