Cele mai citite
 


Buzău: Numărul copiilor abandonaţi, în creştere cu 40 de procente faţă de anul precedent
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Buzău, 10 mar /Agerpres/ - În judeţul Buzău au fost abandonaţi, în 2010, 50 de nou-născuţi - cu peste 40% mai mult decât în anul precedent -, dar numai 15 au fost adoptaţi.
''Cei mai mulţi copii au fost abandonaţi în maternitate, mamele invocând lipsa posibilităţilor materiale pentru a-i întreţine'', a declarat, joi, pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DJASPC) Buzău, Cecilia Vişteanu.
Potrivit sursei citate, în 2010 au fost iniţiate 36 de acţiuni judecătoreşti de încuviinţare, 36 de familii au primit atestate în vederea adopţiei, dar numai 15 copii au fost intrat efectiv într-un nou cămin.
''Procedurile sunt foarte greoaie şi durează uneori mai mulţi ani, simplificarea acestora ar face fericiţi mulţi copii abandonaţi'', a mai spus directorul adjunct al DJASPC Buzău, care a precizat că în 2010, numărul copiilor aflaţi în sistemul de protecţie din judeţ Buzău se ridica la 1.114, cu peste 4% mai mult decât în anul precedent.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Peste 80 de copii din sistemul de protecţie, trataţi de stomatologi italieni O echipă este formată din 24 medici, asistenţi medicali şi igienişti profesionişti din Italia au tratat timp de două săptămâni peste 80 de copii din sistemul de protecţie socială din judeţul Buzău, fiind efectuate 400 de intervenţii stomatologice.
Buzău:44 de nou-născuţi, abandonaţi la naştere În primele nouă luni din acest an, 44 de nou-născuţi au fost abandonaţi la naştere şi au fost preluaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.
Buzău: Conducerea DGASPC solicită demisia directorului centrului unde a murit un copil Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a solicitat luni demisia şefului Centrului pentru copii cu handicap sever nr. 8, unde în urmă cu două săptămâni a murit un copil.
Buzău: Noi angajaţi la Protecţia Copilului Consiliul Judeţean Buzău a aprobat marţi angajarea a 20 de asistenţi maternali de către Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
Buzău: Centru de servicii terapeutice pentru copiii cu autism Buzău, 9 mar /Agerpres/ - Un complex de servicii terapeutice pentru copiii cu autism va fi înfiinţat la Buzău în această lună printr-un proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de 2,4 milioane de lei.
Buzău: Bugetul asistenţei sociale, în creştere cu 10 procente Buzău, 10 ian /Agerpres/ - Bugetul destinat asistenţei sociale în judeţul Buzău pe anul 2011 este cu 10 milioane de lei mai mare decât în anul precedent, în creştere cu aproape 10 la sută.