Cele mai citite
 


Apel pentru lansarea unui program de vaccinare la scară mondială împotriva virusului H2N2
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Londra, 10 mar /Agerpres/ - Guvernele din întrega lume ar trebui să lanseze un program de vaccinare pentru a preveni posibila izbucnire a unei pandemii de gripă H2N2, se afirmă într-un articol apărut în Journal Nature.
Autorii americani ai articolului afirmă că imunitatea la virusul H2N2 este foarte scăzută la persoanele sub 50 de ani. Un vaccin deja există, fiind produs după izbucnirea unei epidemii de gripă H2N2 în anii '50-'60.

Potrivit autorilor studiului, dacă în prezent s-ar lansa un program de vaccinare, în cazul izbucnirii unei pandemii ar putea fi economisite miliarde de dolari.

Dr. Gary Nabel şi colegii săi de la Vaccine Research Centre din SUA au avertizat că H2N2 poate provoca o pandemie asemănătoare celei generate de H1N1 în 2009, se menţionează în articol.

Se consideră că în perioada 1957-1968 virusul H2N2 ar fi provocat circa 4 milioane de decese la nivel mondial, până la producerea vaccinului. La sfârşitul anilor '60, când pandemia s-a încheiat, programul de vaccinare împotriva H2N2 a fost şi el oprit, cu toate că virusul este prezent şi astăzi la păsări şi porci. Acest lucru înseamnă că persoanele în vârstă au fost vaccinate împotriva virusului, însă persoanele relativ tinere nu au fost imunizate - ceea ce autorii studiului numesc 'vulnerabilitatea tinerilor'.

Cercetătorii de la Vaccine Research Centre sunt de părere că vaccinul produs în anii '50 ar fi eficient şi astăzi, iar guvernele ar trebuie să se folosească de acest lucru şi să dezvolte un program de vaccinare preventiv.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele transplanturi de uretre generate prin bioinginerie s-au dovedit un succes Primele canale urinare sau uretre generate în laborator din celule recoltate de la pacienţi, s-au dovedit un real succes după ce au fost transplantate, conform experţilor medicali, transmite BBC.
Un nou sistem de vaccinare fără seringă a fost testat pe cobai Teama de seringi sau de ace poate fi în curând uitată de persoanele care trebuie să facă un vaccin sau injecţii datorită unui nou sistem de vaccinare care foloseşte nişte microace non-metalice ce a fost testat cu succes pe cobai, conform publicaţiei britanice Financial Times.
Terapia genetică dă rezultate în tratarea bolii Parkinson (studiu) Londra, 17 mar /Agerpres/ - Tratarea bolii Parkinson prin terapia genetică a dat rezultate pentru prima dată, în cadrul studiilor clinice, susţin cercetătorii americani, potrivit BBC.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MB: Opt decese în urma infectării cu o tulpină a virusului gripal H1N1 Londra, 11 dec /Agerpres/ - Opt persoane şi-au pierdut viaţa în Marea Britanie, de la începutul lunii septembrie, în urma unor infecţii cu o tulpină a virusului gripal H1N1, a anunţat sâmbătă Agenţia pentru Apărarea Sănătăţii (Health Protection Agency - HPA), confirmând parţial informaţiile publicate...
H1N1: Directorul general al OMS salută primele rezultate ale anchetei Geneva, 28 mar /Agerpres/ - Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Margaret Chan, a salutat luni primele rezultate prezentate de Comitetul de evaluare privind gestionarea gripei H1N1, care exonerează, în opinia sa, OMS de acuzaţiile de înţelegere secretă cu companiile farmaceutice...