Cele mai citite
 


Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei medicale în localitatea menţionată.
'Fără acest transfer spitalul din oraşul Călan nu ar mai fi avut nicio şansă să rămână în funcţiune şi să încheie un nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate', a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ.
Centrul de Sănătate din Călan va funcţiona ca o secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva şi va prelua cazurile de bolnavi din zonă. La centru vor fi programate consultaţii cu medici specialişti din Spitalul Judeţean de Urgenţă, care se vor deplasa la Călan pentru ca populaţia din zonă să nu fie nevoită să vină până la Deva. De asemenea, va fi asigurată asistenţa medicală cu internare de zi pe mai multe paturi existente deja în Centrul de Sănătate.
Preşedintele CJ Hunedoara a menţionat că nu este nevoie de renovarea clădirii în care funcţionează Centrul de Sănătate Călan, deoarece acolo au fost efectuate lucrări de reabilitare în anii trecuţi, costurile fiind suportate de la bugetul judeţului Hunedoara.
Primăria Călan şi-a exprimat deja acordul cu privire la trecerea Centrului de Sănătate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, autorităţile locale apreciind că nu dispun de resursele financiare necesare pentru funcţionarea instituţiei sanitare din oraş.
Procedura de transfer al managementului şi reorganizarea Centrului de Sănătate Călan vor trebui aprobate şi de Ministerul Sănătăţii, printr-o hotărâre de guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Hunedoara: Consiliul Judeţean este dispus să se judece cu Ministerul Sănătăţii Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se va adresa instanţei de contencios-administrativ în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi va menţine poziţia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan, cu toate că autorităţile locale şi judeţene au fost de acord cu transferul acestuia în subordinea Spitalului...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Institutul de Boli Cardiovasculare nu mai poate asigura asistenţa medicală decât pentru şapte zile Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare "Prof. dr. C.C.Iliescu" anunţă, într-un comunicat de presă, că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.