Cele mai citite
 


Lia Olguţa Vasilescu critică majorarea bugetelor SIE şi STS
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Purtătorul de cuvânt departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a criticat joi majorarea bugetelor SIE şi STS, afirmând în acest sens că, 'ori este vorba de incompetenţa crasă a Guvernului, care spune acum că nu a plătit contribuţiile angajaţilor acestora şi de aceea trebuie să suplimenteze aceste bugete, ori este o altă chestiune mascată despre care PSD nu se poate pronunţa deocamdată.
Lia Olguţa Vasilescu susţine că SIE are, la un milion de locuitori, mai multe cadre decât serviciul similar din Marea Britanie. 'România, la ora actuală, este campioană printre ţările Uniunii Europene la numărul de servicii secrete, având de patru ori mai multe decât în majoritatea ţărilor UE. Ar trebui să ne îngrijoreze şi faptul că, dacă însumăm bugetele acestor instituţii secrete, o să constatăm că au mai mult decât bugetul Ministerului Sănătăţii. Aici dau la o parte Casa de Asigurări de Sănătate', a afirmat purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD.
În opinia senatorului PSD, 'sunt îngrijorătoare unele cifre', exemplificând prin faptul că 'SRI ar avea de şase ori mai multe fonduri decât FBI din SUA'.
'În România sunt 571 de lucrători SRI la un milion de locuitori, în Germania sunt 89, în Franţa 98. De asemenea, poate că ar trebui să ne îngrijoreze că avem mai mulţi lucrători în serviciile secrete decât aveam înainte de 1989, când se spune că România era un stat cripto - comunism dictatorial, iar securitatea avea o mare influenţă', a susţinut Olguţa Vasilescu.
Potrivit oficialului PSD, 'dacă plăteşti mai mulţi bani pentru a asculta populaţia, decât pentru a o însănătoşi, cred că este un lucru destul de grav care ar trebui să ne îngrijoreze'.
Guvernul a suplimentat bugetele Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Ministerului Justiţiei cu aproape 36 de milioane de lei în total, pentru plata majorării contribuţiilor la pensie.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, Ministerul Justiţiei primeşte 29 de milioane de lei, STS - 4,78 de milioane de lei, iar SIE - 2 milioane de lei.
Banii alocaţi Ministerului Justiţiei provin din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului şi sunt destinaţi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, din subordinea ministerului.
Fondurile alocate SIE şi STS provin din suma globală prevăzută în bugetul Ministerului Finanţelor Publice, la capitolul acţiuni generale.
Pentru angajaţii din aceste sisteme, până la adoptarea noii Legi a pensiilor, contribuţia la pensie era de 5%, însă din 2011 s-a majorat la 10,5%, diferenţa fiind acoperită de Guvern prin aceste suplimentări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...