Cele mai citite
 


Moleseala provocata de soare. Tactici pentru prevenirea si limitarea efectelor ei
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Nutritie, Hidratare
 

Nu exista metoda mai buna de a hidrata organismul decat sa beti apa

In fiecare vara, cand buletinele meteorologice nu sunt suficient de clare pentru a sti daca poti iesi din casa fara umbrela, este totusi prudent sa o aveti cu dvs.

Daca nu va ploua, macar va va apara de soare . Soarele poate provoca o stare de moleseala, o situatie in care pierderea excesiva de lichide corporale poate duce la cresterea temperaturii corpului.
E important sa intelegem ca nimeni nu este imun la efectul soarelui, nici macar atletii cei mai antrenati. Aceasta se intampla deoarece cu cat este mai cald, cu atat respiratia cutanata este mai intensa, iar daca transpiram prea mult, riscam sa ramanem cu prea putina apa in organism. Moleseala este cauzata de obicei de deshidratare sau, in cazuri rare, de epuizarea rezervelor de sare (pierdem saruri odata cu transpiratia).

Este probabil ca setea sa fie primul simptom, urmata de pierderea poftei de mancare, durere de cap, paloare, ameteala si, in general, senzatia de a fi suferind de gripa, ceea ce poate include si alte simptome precum greata sau chiar varsaturile. in cazuri extreme, inima isi poate accelera bataile si concentrarea atentiei devine dificila. Din fericire, nu va veti afla niciodata in aceasta situatie daca sunteti prudent. Iata cateva metode de a o evita si, daca este necesar, de a-i face fata.

Plecati din bataia soarelui

Este un gest pe cat de firesc pe atat de important, mai ales pentru cineva care a mai trecut printr-o stare similara. In caz contrar, temperatura corpului va continua sa creasca, chiar daca va odihniti si beti apa. Revenirea in bataia soarelui, fie si dupa cateva ore, poate readuce starea anterioara.

Beti apa

Nu exista metoda mai buna de a hidrata organismul decat sa beti apa. Apa ar trebui bauta putin cate putin, nu multa dintr-o data. Ideal ar fi sa aveti deja o rezerva de apa in organism arunci cand ati decis sa stati la soare

Mancati fructe si vegetale

Ele au un continut bogat de apa si un continut echilibrat de saruri.

Beti lichide izotonice

Bauturile izotonice sunt bine cunoscute sportivilor. Ele au o concentratie de carbohidrati si de electroliti asemanatoare celei din fluidele organismului si se recomanda persoanelor care pierd mult potasiu si sodiu prin transpiratia abundenta — cum este cazul sportivilor care se antreneaza vara sau al persoanelor din locuri de munca cu temperaturi foarte ridicate.

Sursa: www.musetel.ro

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Moleseala provocata de soare. Tactici pentru prevenirea si limitarea efectelor ei In fiecare vara, cand buletinele meteorologice nu sunt suficient de clare pentru a sti daca poti iesi din casa fara umbrela, este totusi prudent sa o aveti cu dvs. Daca nu va ploua, macar va va apara de soare . Soarele poate provoca o stare de moleseala, o situatie in care pierderea excesiva...
Numărul persoanelor afectate de căldură în uşoară creştere Peste 200 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza temperaturilor ridicate, suferind lipotimii şi deshidratări, iar 5.482 au solicitat serviciile de ambulanţă în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat remis AGERPRES.
Medicii recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare în perioadele cu temperaturi extreme Bucureşti, 29 iun/Agerpres/- Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00 în perioadele cu temperaturi extreme.
MS recomandă populaţiei să evite expunerea prelungită la soare şi să consume lichide Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 şi 18,00, pentru prevenirea incidentelor în această perioadă cu temperaturi extreme.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite expunerea prelungită la soare Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare în această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.
Comunicat de presă : Măsuri de protecţie împotriva caniculei Comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu privitor la măsurile de protecţie împotriva caniculei.