Cele mai citite
 


Constanţa: Încă două decese din cauza A/H1N1 şi mii de cazuri de viroze, înregistrate în judeţ
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două femei infectate cu virusul A/H1N1 au murit, pe 5 şi 7 martie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa iar 16 pacienţi sunt suspectaţi că suferă de gripă sezonieră, au informat joi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa printr-un comunicat remis presei.
Cele două persoane care au murit aveau 36 şi, respectiv, 60 de ani, ele pierzându-şi viaţa după ce, la sfârşitul lunii ianuarie, a murit o lăuză infectată cu virusul A/H1N1, în vârstă de 28 de ani.
Referitor la cazurile de viroze, potrivit ultimelor statistici ale DSP Constanţa, efectuate în perioada 28 februarie - 6 martie, aproape 4.300 de persoane suferă de viroze iar 43 dintre ele primesc îngrijirile necesare într-o unitate spitalicească. Numărul acestor cazuri este în scădere, după ce în săptămâna anterioară au fost înregistrate circa 5.400 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii.
Conform DSP Constanţa, 1.469 de persoane au pneumonie, 127 fiind spitalizate, faţă de peste 1.500 de bolnavi înregistraţi în săptămâna anterioară.
La începutul lunii martie 2010, în judeţul Constanţa erau înregistrate circa 1.600 cazuri de viroze şi 500 de pneumonie iar în aceeaşi perioadă a anului 2009, în evidenţele DSP figurau peste 2.000 de persoane care sufereau de viroze şi aproape 1.000 de pneumonie.
De la sfârşitul lunii ianuarie 2011, după primul deces al unei paciente infectate cu A/H1N1, accesul vizitatorilor la SCJU Constanţa este restricţionat, fiind introdusă carantina în mai multe secţii ale spitalului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Spitalul Judeţean de Urgenţă a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a înregistrat anul acesta 12 infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Galaţi: Al doilea deces cauzat de gripă O femeie de 43 ani, din Galaţi, a murit la Spitalul de Urgenţă din localitate, în urma unei infecţii cu virusul gripal B, acesta fiind al doilea deces din cauza gripei, după cel al unei asistente medicale de 47 ani, din Tecuci, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi...
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...
Constanţa: Mii de cazuri de viroze, număr dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut Numărul bolnavilor de viroze înregistrat în judeţul Constanţa, în perioada 17-23 ianuarie, este de peste 2.800, cu 50% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.
Brăila: Aproape 40 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti la SJU de la începutul anului La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila s-au înregistrat, de la începutul anului, 38 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, potrivit unei situaţii făcute publice luni de directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.
Constanţa: Mii de viroze şi pneumonii, număr în creştere Aproape 1.900 de cazuri de viroze şi peste 700 de pneumonie s-au înregistrat în perioada 3-9 ianuarie în judeţul Constanţa, număr cu 1,27% mai mare faţă de media din ultimele trei săptămâni.