Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie se vor emigranţi, în semn de protest faţă de contractul cadru cu CJAS
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud s-au prezentat joi la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a depune cereri de eliberare a noului certificat de medic specialist, necesar în vederea obţinerii certificatului de conformitate pe baza căruia vor putea emigra şi lucra în orice ţară din Uniunea Europeană.
Acţiunea a fost organizată în semn de protest faţă de noul contract cadru pe care medicii de familie ar trebui să îl încheie cu CJAS Bistriţa-Năsăud începând cu luna aprilie, dar pe care aceştia refuză să îl semneze.
'Ori lucrăm în ţară în regim privat, fără niciun contract cu Casa de Asigurări, ori plecăm în străinătate, unde suntem recunoscuţi la adevărata valoare, ne putem trata pacienţii în mod decent şi cum ştim mai bine şi avem şi un venit decent. (...) Dacă semnăm contractul, sigur vom intra în faliment. Este cruda realitate, la fel şi faptul că nu suntem băgaţi în seamă, faptul că Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări ei centrează, ei dau cu capul, ei arbitrează, ceilalţi nici nu contează pentru ei - nici pacienţi, nici medici, nici asistente, nimeni', a declarat preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Bistriţa-Năsăud, Gabriel Munteanu.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Medicilor de Familie din judeţ, Simona Rus, a spus că acţiunea de joi nu se doreşte a fi un şantaj la adresa ministerului şi Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, ci un semnal de alarmă faţă de ceea ce s-ar putea întâmpla dacă medicii de familie ar emigra.
'Nu este un şantaj. Am luat decizia să ne vedem toţi aici, deodată, pentru că aşa suntem siguri că ne depunem majoritatea dintre noi actele pentru a putea pleca în orice moment în străinătate. Hotărârea o va lua fiecare în parte. Sigur că acum nu o să plece într-o zi toţi medicii din judeţ, dar în momentul în care fiecare medic ştie că are toate documentele şi de mâine poate pleca în străinătate, să muncească într-un mod liberal şi să fie recunoscut la adevărata valoare, atunci sigur se va gândi mult mai uşor la plecare', a precizat Simona Rus.
În judeţul Bistriţa-Năsăud lucrează 142 de medici de familie şi peste o sută dintre aceştia şi-au anunţat intenţia de a cere eliberarea noului certificat de medic specialist şi a certificatului de conformitate, pentru a avea posibilitatea să lucreze în afara ţării.
Medicii bistriţeni au decis, de asemenea, că nu vor depune nici dosarele pentru noul contract cu CJAS, pentru care termenul limită este 15 martie, motivând că normele metodologice de aplicare a contractului nu sunt încă publicate în Monitorul Oficial.
În plus, în cazul în care revendicările lor nu vor fi luate în seamă, medicii de familie vor organiza în 1 aprilie un marş de protest în municipiul Bistriţa, la care îşi vor invita şi pacienţii, iar începând cu acea dată vor lucra doar în regim privat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare pentru 2011 Cei 147 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud ameninţă că nu vor semna contractele de finanţare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru anul 2011 şi că vor lucra exclusiv în regim privat, dacă fondurile alocate medicinii de familie nu vor creşte.
Bistriţa-Năsăud: Toţi medicii de familie au semnat noile acte adiţionale Toţi cei 143 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud, care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), au semnat noile acte adiţionale la contractul pe 2010, potrivit datelor afişate pe site-ul acestei instituţii.
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie cer majorarea numărului de consultaţii zilnice decontate de CJAS Cei peste 140 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud vor ca noul contract pe care îl vor semna cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) să prevadă o majorare a numărului de consultaţii zilnice decontate, de la 21 cât este în prezent la 25, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie, decişi să nu semneze noul contract cu CJAS Bistriţa, 23 feb /Agerpres/ - Medicii de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis să nu semneze noul contract cadru pentru anii 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Asociaţia profesională a medicilor de familie şi...
Bistriţa-Năsăud: Medicii de familie au ieşit în stradă şi refuză să semneze noul contract-cadru cu CJAS Peste o sută de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au ieşit marţi în stradă pentru a protesta faţă de măsurile Ministerului Sănătăţii privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2011-2012 şi au anunţat că nu vor semna noile...
Bistriţa-Năsăud: Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi din judeţ au contract cu Casa de Asigurări Mai puţin de 15% dintre medicii stomatologi de la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au încheiat contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), pentru ca pacienţii să poată beneficia de gratuităţi sau reduceri la costul intervenţiilor, potrivit informaţiilor furnizate vineri, într-o conferinţă...