Cele mai citite
 


Harghita: Investiţii în sistemul sanitar şi programe de sănătate susţinute de Consiliul Judeţean
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean Harghita susţine, în 2011, mai multe programe de sănătate şi derulează proiecte de investiţii în sistemul sanitar, finanţate din diverse fonduri.
Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că prioritatea instituţiei pe care o conduce, în 2011, este sănătatea, motiv pentru care s-au alocat din buget sume considerabile pentru investiţii în acest domeniu.
Borboly a subliniat că atenţia este îndreptată atât către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi Spitalul de Psihiatrie din Tulgheş, aflate în administrarea Consiliului Judeţean, cât şi către celelalte unităţi sanitare, subliniind că 'nu este bine să existe spitale concurente în acelaşi judeţ'.
Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că există mai multe programe de sănătate în judeţ, susţinute de această instituţie, amintind de evaluarea stării de sănătate a cetăţenilor din localităţile izolate sau de înfiinţarea centrelor de sănătate în comune, în care să funcţioneze atât dispensarul, cât şi farmacia sau cabinetul stomatologic.
Totodată, Borboly Csaba a precizat că este important că ministrul Sănătăţii este membru UDMR 'şi se numeşte Cseke Attila, întrucât, de la început anului s-au primit bani aproape săptămânal pentru investiţii în sistemul sanitar'.
La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Sofalvi Laszlo, a declarat că, în 2011, se doreşte atât modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi a Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, cât şi dotarea acestora şi îmbunătăţirea calităţii actului medical.
Prezent la conferinţa de presă, şeful Direcţiei de patrimoniu din Consiliul Judeţean, Birta Antal, a prezentat cele mai importante investiţii în sistemul de sănătate publică din judeţ, finanţate din fonduri judeţene, centrale sau europene. Este vorba de modernizarea Ambulatorului de specialitate de la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, cât şi renovarea şi dotarea unor secţii, din bani guvernamentali sau de continuarea construirii de locuinţe pentru medici, din fonduri judeţene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Spitalele din Miercurea Ciuc şi Tulgheş, preluate de Consiliul Judeţean Consiliul Judeţean Harghita a preluat, vineri, managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş, evenimentul având loc într-un cadru festiv.
Harghita: Operaţii laparoscopice la secţia de ginecologie a Spitalului Judeţean, în urma unei investiţii a CJ Laparoscopul primit anul trecut de secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost pus în funcţiune, după ce Consiliul Judeţean a achiziţionat accesoriile necesare.
Harghita: Spitalele din judeţ primesc fonduri pentru investiţii Toate spitalele harghitene vor primi fonduri de investiţii de la Ministerul Sănătăţii, banii urmând să fie folosiţi pentru realizarea unor proiecte urgente.
Harghita: Frigider pentru conservarea sângelui, cumpărat de Consiliul Judeţean Centrul de Transfuzie Sanguină din Miercurea Ciuc a fost dotat, miercuri, cu un frigider performant pentru conservarea sângelui, achiziţionat din fondurile Consiliului Judeţean Harghita.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Harghita: Aparatură medicală modernă pentru ambulatoriul Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi dotat cu aparatură medicală modernă, printr-un proiect finanţat din fonduri europene.