Cele mai citite
 


Gorj: Medicii de familie susţin înfiinţarea mai multor centre de permanenţă în judeţ
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de familie din judeţ sprijină intenţia mai multor administraţii publice locale de a înfiinţa alte centre de permanenţă pe raza judeţului, în zonele unde populaţia nu are acces uşor la unităţile spitaliceşti, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Patronatului Medicilor de Familie (APMF) Gorj, Mihai Moisescu.
Potrivit acestuia, activitatea unui centru de permanenţă nu este apreciată aşa cum ar trebui de către unele autorităţi, având în vedere faptul că medicii dintr-un centru de permanenţă au posibilitatea de a reduce solicitările la ambulanţă.
'Noi am cerut, iniţial, înfiinţarea a zece centre de permanenţă în judeţ, deoarece sunt zone care nu sunt acoperite şi lumea nu are acces uşor la spitale. Prefectul a fost de acord cu propunerea noastră, dar există o opoziţie în acest sens. Nu ştim de unde anume. Mai nou, se doreşte desfiinţarea a două centre din cele cinci existente. Am vorbit cu mai mulţi primari din judeţ care au solicitat înfiinţarea de centre de permanenţă în comunele pe care le conduc. Astfel de centre trebuie făcute atât în mediul rural, cât şi în cel urban, pentru ca spitalele să scape de aglomeraţie şi de presiune'', a spus acesta.
Mihai Moisescu a dat exemplu chiar centrul de permanenţă unde îşi desfăşoară activitatea, cel din comuna Cătunele, unde, cu toate că se află în derulare o investiţie de 70.000 lei, se doreşte închiderea lui pe motiv că este aproape de oraşul Motru.
Una dintre comunele în care se doreşte înfiinţarea unui centru de permanenţă şi s-au făcut demersuri în acest sens de către administraţia locală este Prigoria.
Edilul Emil Răgman a declarat, joi, pentru AGERPRES, că a reabilitat şi modernizat deja clădirea unui dispensar medical construit înainte de Revoluţie, singurul lucru care mai lipseşte pentru a da drumul centrului fiind instrumentarul necesar şi acordul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
'Am schimbat aproape tot în clădirea fostului dispensar, am reabilitat-o la norme europene pot spune. Avem până şi doctori care au fost de acord să asigure permanenţă, ieri (miercuri - n.r.) am reuşit să instalăm şi telefonul. Mai mult, am aprobat şi bugetul pentru instrumentar într-o şedinţă de Consiliu Local, dar nu primim acordul celor de la Casa de Asigurări. Aşteptăm de circa doi ani să ne dea voie să deschidem centrul, chiar ne-au zis să nu facem niciun fel de lucrări la clădire. Săptămâna viitoare voi mai merge încă o dată la conducerea instituţiei să văd dacă ne dau acceptul, în caz contrar ne vom gândi la posibilitatea de a-l deschide pe cheltuiala bugetului local. Vom găsi o modalitate, important e că oamenii au nevoie de acest centru', a spus Emil Răgman.
În prezent, în judeţul Gorj, există cinci centre de permanenţă unde îşi desfăşoară activitatea aproximativ 40 de medici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FNPMF şi SNMF solicită autorităţilor remedierea situaţiei plăţilor restante pentru centrele de permanenţă Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate remedierea urgentă a situaţiei plăţilor restante pentru centrele de permanenţă, se arată într-un comunicat de...
Gorj: Medicii de familie vor înfiinţarea a patru noi centre de permanenţă Medicii de familie din judeţul Gorj au în vedere, pentru începutul anului viitor, înfiinţarea a patru noi centre de permanenţă în mediul rural sau redeschiderea celor care au existat în urmă cu câţiva ani, a declarat marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Gorj: Casa de Asigurări de Sănătate are datorii de 36 de milioane de lei la farmaciile din judeţ Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Bondoc, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce trebuie să achite suma de 36 de milioane de lei către farmaciile din judeţ, reprezentând restanţe din anii 2009 şi 2010.
Gorj: Medicii de familie nu sunt de acord să participe la împărţirea cardurilor rămase nedistribuite Medicii de familie din Gorj nu sunt de acord ca să participe la împărţirea cardurilor de sănătate rămase nedistribuite persoanelor asigurate, a declarat marţi preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţ, Mihai Moisescu.
Teleorman: Nouă centre de permanenţă medicală au contracte cu CAS Nouă centre medicale de permanenţă din mediul rural din judeţul Teleorman au în acest an contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru furnizarea de servicii specifice.