Cele mai citite
 


Transplant în premieră, în boala oaselor de sticlă
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O intervenţie chirurgicală în premieră pentru boala oaselor de sticlă a fost efectuată, joi, la Departamentul de ortopedie al Spitalului Clinic pentru Copii 'Maria Sklodowska Curie' (fost Budimex).
'Este vorba de un transplant osos la o tânără de 23 de ani, pentru boala oaselor de sticlă, care a suferit o fractură', a declarat pentru AGERPRES prof.dr. Gheorghe Burnei, şeful Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a spitalului.
Prin această intervenţie s-a asigurat posibilitatea de a se reconstitui osul, de a căpăta dimensiunea adecvată, precum şi grosimea pentru a rezista susţinerii greutăţii tinerei şi pentru ca aceasta să poată merge.
'Intervenţia a fost făcută la tibie, a durat patru ore şi nu au fost complicaţii. Tânăra va mai rămâne 14 zile în spital, perioadă care va face recuperare la pat', a mai spus medicul.
Tânăra se afla în spital de 45 de zile şi nu a existat posibilitatea niciunui implant, neexitând bani.
Potrivit prof.dr.Burnei, este primul transplant care s-a făcut în această unitate printr-o metodă complexă la care s-a folosit o grefă de la un pacient în moarte cerebrală.
Dr.Victor Zota, coordonatorul principal pentru transplant, a declarat pentru AGERPRES că anul acesta au fost făcute 21 de transplanturi dintre care zece la Timişoara fiind vorba de transplant de inimă, rinichi, ficat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primăria Sectorului 1: Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză continuă Programul de testare gratuită pentru evaluarea riscului de osteoporoză va continua pentru locuitorii sectorului 1 până la sfârşitul anului.
Intervenţie chirurgicală efectuată în premieră de medicii ieşeni O echipă de medici de la Spitalul de Recuperare din Iaşi a efectuat, vineri, o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost transplantată o proteză de umăr unui bărbat din judeţul Neamţ diagnosticat cu boala Wilson.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Iaşi: Operaţie în premieră, la Spitalul de Recuperare Un braşovean în vârstă de 63 de ani va reuşi să meargă după ce o echipă de medici ortopezi au efectuat, marţi, o intervenţie chirurgicală de refacere a unui şold folosind grefă osoasă, intervenţia fiind realizată în premieră la Spitalul de Recuperare din Iaşi.
La Toulouse au fost efectuate primele transplanturi renale robotice la persoane obeze La Spitalul Universitar din Toulouse au fost efectuate două transplanturi de rinichi asistate de un robot chirurgical unor pacienţi obezi, neeligibili în mod normal pentru astfel de operaţii, din cauza excesului de greutate, aceasta fiind o intervenţie chirurgicală în premieră în Europa, a anunţat instituţia...
Premieră în chirurgia ortopedică, la Spitalul Budimex din Capitală O intervenţie chirurgicală în premieră va avea loc marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "M. S. Curie" din Capitală.