Cele mai citite
 


Comasarea IBCvT cu SCJU Târgu Mureş va duce la creşterea calităţii actului medical, susţine echipa managerială
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comasarea Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Târgu Mureş, aprobată de Guvern, va duce la creşterea calităţii actului medical, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, dr. Florin Gomotârceanu, managerul SCJU.
Potrivit acestuia, comasarea celor două instituţii s-a făcut din motive de rentabilitate economică şi că includerea institutului în cadrul spitalului nu va scădea calitatea serviciilor medicale oferite aici.
Dr. Gomotârceanu a precizat că de coordonarea activităţii noului Centru pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant se va ocupa un medic şef, care nu a fost nominalizat deocamdată, iar personalul de specialitate medico-sanitar, de cercetare şi auxiliar sanitar, aparţinând IBCvT va fi preluat în totalitate de SCJU.
În plus, managerul a subliniat că prin unirea celor două entităţi se vor crea o serie de avantaje, inclusiv din punctul de vedere al achiziţiilor publice, 'al căror preţ ar trebui să scadă'.
În privinţa personalului TESA (tehnic-economic-administrativ şi de întreţinere), managerul SCJU Târgu Mureş a arătat că nu ştie câte persoane vor rămâne fără loc de muncă, precizând că o parte din acesta va fi preluat cu respectarea normativelor de personal, însă numai în funcţie de numărul de paturi.
Florin Gomotârceanu a mai subliniat că odată constituită noua structură, vor fi demarate negocieri pentru semnarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate şi că se speră ca, până pe data de 1 aprilie, acesta să fie încheiat.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, comasarea IBCvT cu SCJU Târgu Mureş va permite crearea primei structuri complet funcţionale ca Spital de Urgenţă de nivel I din ţară, în sensul deţinerii specialităţilor necesare acestui nivel de clasificare.
'Strategia Ministerului Sănătăţii este aceea ca în cele şase centre universitare mari să putem forma spitale clinice judeţene de urgenţă, ulterior transformate în spitale regionale care să aibă toate specialităţile necesare pentru un spital de urgenţă din clasa I', a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Potrivit documentului, în prezent, din punct de vedere administrativ, cele două entităţi medicale funcţionează deja în aceeaşi clădire, mai precis, institutul funcţionează integral în clădirea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
'De asemenea, acestea decontează între ele anumite investigaţii. De exemplu, pacienţii Institutului de Boli Cardiovasculare erau trimişi pentru tomografie la Spitalul Clinic de Urgenţă deoarece această unitate deţine un computer tomograf. Conform actului normativ, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş se reorganizează în centru de boli cardiovasculare şi transplant, ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş', mai precizează documentul.
Conform comunicatului, comasarea va conduce la crearea unei platforme unice de investigaţii pentru pacienţii internaţi în noua structură, iar păstrarea institutului, ca formă organizatorică fără personalitate juridică va permite ca, din punct de vedere organizatoric şi funcţional, activitatea să se desfăşoare fără a fi afectată, păstrând astfel organizarea internă a IBCvT.
În timpul dezbaterii publice pe marginea comasării celor două unităţi sanitare, peste 60.000 de persoane s-au opus, prin semnarea unei petiţii, înglobării IBCvT în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
IUBCvT şi UMF Târgu Mureş, proiect pentru un centru de cercetări şi diagnostic al tuturor patologiilor cardiovasculare Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş colaborează la elaborarea unui proiect pentru accesarea de fonduri europene, care vizează construirea unui centru de cercetări şi de diagnostic al tuturor patologiilor...
Dr. Radu Crişan: IBCvT Târgu Mureş a tratat 5.700 de pacienţi cu un buget pentru 5.000 Şeful Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) din Târgu Mureş, dr. Radu Crişan, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că instituţia are finanţare pentru 5.000 de cazuri, în condiţiile în care a tratat 5.700, exprimându-şi speranţa ca bugetul pentru anul viitor să nu fie...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Nicolăescu: SCJU Târgu Mureş ar putea primi avizele pentru transplant până la sfârşitul anului Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş se pregăteşte să depună documentaţia la Agenţia Naţională de Transplant pentru autorizarea începerii transplantului hepatic, renal şi de pancreas şi că ar putea...
IUBCvT Târgu Mureş a reuşit a şasea operaţie de transplant de cord din acest an Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a reuşit, marţi noaptea, al şaselea transplant de cord de la începutul acestui an, fiind deocamdată singurul centru de profil din România care a făcut astfel de intervenţii în 2016.
Guvern: Institutul de Transplant Târgu Mureş, comasat cu Spitalul Judeţean Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş va deveni un centru de boli cardio-vasculare şi transplant în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, printr-o hotărâre de Guvern adoptată în şedinţa de miercuri.