Cele mai citite
 


OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă A/H1N1, dar nu sunt dovezi de 'interese comerciale' /raport/
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare, dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat recomandările organizaţiei, transmit AP, Reuters şi AFP.
Comitetul de experţi a fost creat la începutul anului de OMS ca răspuns la criticile că aceasta ar fi fost influenţată de unele laboratoare farmaceutice pentru a declara prima pandemie a secolului.

Raportul recunoaşte că nu s-a găsit 'niciun element care să arate că recomandările sau deciziile OMS ar fi fost influenţate de interese comerciale', dar critică 'lipsa unor proceduri suficient de solide, sistematice şi transparente pentru a identifica şi gestiona conflictele de interese în rândul experţilor consultaţi'.

Potrivit raportului, 'în numeroase privinţe, OMS s-a achitat bine de sarcinile sale în timpul pandemiei, dar s-a confruntat şi cu dificultăţi sistemice şi a demonstrat o serie de carenţe' - între care şi faptul că nu a 'furnizat elemente de orientare în timp în toate limbile oficiale ale organizaţiei'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS neagă că a fost supusă presiunilor pentru a declara pandemie de gripă A/H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat marţi, la Consiliul Europei (CoE), în faţa acuzaţiilor că a fost influenţată de companiile producătoare de vaccinuri pentru a declara pandemia de gripă A/H1N1, relatează AFP.
OMS: interesele companiilor farmaceutice nu au influenţat verdictul de pandemie Directoarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a respins marţi cu hotărâre sugestiile că deciziile sale în privinţa gripei A/H1N1 au fost influenţate de legăturile consilierilor săi cu companiile farmaceutice, relatează AP.
Pandemia de gripă H1N1: OMS, exonerată de suspiciunile de conflict de interese Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), suspectată că a fost influenţată de marile grupuri farmaceutice în modul în care a gestionat pandemia de gripă H1N1, a fost exonerată de un raport al experţilor adoptat vineri de statele membre, dar documentul relevă totuşi 'câteva carenţe', relatează AFP.
Gripa A/H1N1: Pacienţii cu risc trebuie să ia rapid antivirale /OMS/ Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ le-a cerut joi medicilor să le administreze rapid antivirale pacienţilor cu risc pentru a evita dezvoltarea de maladii grave şi aglomeraţia din spitale, relatează AFP.
Gripa A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a 14.142 de persoane /OMS/ Gripa pandemică A/H1N1, aflată în scădere, a provocat moartea a cel puţin 14.142 de persoane în lume de la apariţia sa în Mexic în martie/aprilie 2009, potrivit ultimului bilanţ publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ la Geneva, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.