Cele mai citite
 


Victima accidentului de muncă de la Sadu va fi externată
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 10 mar /Agerpres/ - Pacientul Sebastian Dijmărescu, victima unui accident de muncă petrecut în localitatae Sadu, judeţul Gorj, adus la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală, urmează să fie externat, informează, într-un comunicat de presă, managerul instituţiei, dr. Carmen Orban.
Sebastian Dijmărescu a prezentat leziuni de arsură grad IIa, IIb, III pe 45% suprafaţă corporală şi arsura de căi aeriene. La internare, indica o stare severă, cu risc de deces de 60-80%.
În primele 18 zile evoluţia a fost dificilă, făcând necesară sedarea profundă şi inducerea stării de comă pentru a permite aplicarea măsurilor terapeutice complexe (asistare ventilatorie, hemodinamică, renală, metabolică etc) adresate numeroaselor complicaţii specifice (sindrom de detresă respiratorie acută coagulare intravasculară diseminată, suferinţă hepatică, renală, sepsis sever).
Intervenţiile chirurgicale la care a fost supus (incizii de decompresie, excizie şi grefare precoce a leziunilor profunde de la nivelul mâinilor şi antebraţelor) au permis restituirea funcţională integrală.
Pacientul va fi externat, urmând ca, în perioada următoare, după un program de recuperare stabilit de spital, să reînceapă o activitate socială şi profesională normală, a precizat dr. Carmen Orban.
Sebastian Dijmărescu mulţumeşte întregii echipe multidisciplinare implicate în îngrijirea sa, echipa coordonata de dr. anestezist Camelia Roiu şi chirurg Aurelia Isac.
Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie, unic în tratarea patologiei complexe a arsurilor şi în chirurgia reparatorie şi estetică, beneficiază de o vastă experienţă, în domeniu şi dispune de o echipă medicală, bine pregătită precum şi de dotare cu aparatură de ultimă generaţie, a menţionat managerul instituţiei.
Aproximativ 15 persoane au donat sânge pentru a-l ajuta pe Constantin Dijmărescu, în vârstă de 42 ani.
O explozie puternică, urmată de un incendiu, a avut loc la UM Sadu, pe 11 februarie, la o magazie a Secţiei Muniţie, atelier 35 Capse. Deflagraţia a ucis pe loc două angajate ale societăţii şi a rănit o a treia persoană, un bărbat în vârstă de 42 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Incendiu Colectiv/ Dr. Ioan Lascăr: În cazul pacientului internat la Floreasca, prognosticul rămâne rezervat Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a declarat miercuri pentru AGERPRES că prognosticul în cazul pacientului rănit în clubul Colectiv, care este încă internat în unitatea medicală, rămâne rezervat.
Ioan Lascăr: Toţi pacienţi sunt rezolvaţi chirurgical; gravitatea este dată de arsura inhalatorie Profesorul Ioan Lascăr a declarat vineri că problemele chirurgicale ale răniţilor în incendiul de la clubul Colectiv au fost rezolvate, gravitatea stării lor de sănătate fiind dată de arsura inhalatorie.
Gorj: Doi directori de la Uzina Sadu, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a directorului general al Uzinei Mecanice (UM) Sadu, a directorului tehnic şi a unui şef de secţie pentru comiterea mai multor infracţiunii în cazul exploziei din 2011 în care şi-au pierdut viaţa două femei, iar un bărbat a fost grav...
Lascăr: La unitatea modernă de îngrijire a bolnavilor arşi grav au fost angajaţi medici şi cadre medii La unitatea de îngrijire a arşilor grav din Spitalul de Urgenţă Floreasca au fost angajaţi cinci medici şi 35 de cadre medii, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, prof dr Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie.
Gorj: Colegii bărbatului rănit în explozia de la Sadu au donat sânge Mai mulţi colegi ai bărbatului rănit la sfârşitul săptămânii trecute în explozia produsă la UM Sadu s-au prezentat marţi la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Jiu pentru a dona sânge.