Cele mai citite
 


Formularele pentru reţete şi bilete de trimitere vor fi schimbate
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a dat publicităţii un ordin conform căruia formularele pentru reţete şi bilete de trimitere vor fi schimbate şi se va introduce obligativitatea codului de bare.
Codul de bare va fi obligatoriu pentru capul formularului de reţetă şi opţional pentru numărul de control, pentru codul de parafă.
Ordinul prevede ca toate unităţile sanitare să schimbe formularele.
În cazul medicilor de familie, aceştia trebuie să achiziţioneze din fonduri proprii atât formularele, biletele de trimitere pentru analize sau spital, cât şi codurile de bare pentru o perioadă de cel mult trei luni.
Formularele utilizate până acum erau tipărite de Imprimeria Naţională şi erau securizate. Un carnet cu 50 de bucăţi costa 9,6 lei, iar unul pentru concedii medicale 15,6 lei.
Ordinul amintit mai prevede şi alte reglementări privind completarea formularelor şi numerotarea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Harghita: Sistemul cardului de sănătate nu funcţionează, reclamă medicii; CJAS susţine că acesta a funcţionat mai lent Sistemul de folosire a cardului de sănătate nu funcţionează, s-au plâns unii dintre medicii de familie din Harghita, iar conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) susţine că acesta a funcţionat mai lent şi că au fost ceva probleme la activarea cardurilor.
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Galaţi: 200 de furnizori de servicii medicale, sancţionaţi de CJAS de la începutul anului Galaţi, 27 oct/Agerpres/- Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate(CJAS) Galaţi au aplicat de la începutul anului sancţiuni unui număr de 200 de furnizori de servicii medicale, se arată într-un raport prezentat marţi de preşedintele instituţiei, Mihaela Oana Docan, în şedinţa Comisiei de Dialog...
Medicii din Botoşani refuză, de joi, să mai elibereze reţete şi trimiteri la specialişti Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor mai elibera, începând de joi, reţete sau bilete de trimitere la specialişti pentru pacienţii înscrişi pe liste, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, medicul Paul Şerban.