Cele mai citite
 


Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Astfel, potrivit proiectului de hotărâre aprobat în unanimitate de voturi, patrimoniul Spitalului de Obstetrică Ginecologie plus personalul de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar, tehnic, economico-administrativ şi de întreţinere vor fi preluate în totalitate de Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Secţiile care vor fi preluate de sunt Obstetrică-Ginecologie 1 - 50 paturi, Obstetrică-Ginecologie 2 - 50 de paturi, secţia neonatologie - 40 paturi, compartiment ATI -10 paturi.
Personalul mediu sanitar al camerei de gardă se va redistribui la secţiile Obstetrică-Ginecologie 1 şi Obstetrică-Ginecologie 2, serviciul în camera de gardă fiind asigurat de personalul acestor două secţii, iar personalul auxiliar va fi inclus la 'personal auxiliar spital'.
Farmacia Spitalului de Obstetrică-Ginecologie se va desfiinţa şi se va organiza un punct farmaceutic subordonat farmaciei din Spitalul Judeţean de Urgenţă, care va asigura medicamentele şi materialele sanitare pentru secţiile existente în clădirea maternităţii vâlcene.
În urma comasării celor două unităţi sanitare, în Spitalul Judeţean de Urgenţă vor funcţiona 1.353 de paturi, secţia spitalizare de zi va avea 23 de paturi şi se vor asigura 20 de locuri staţionar pentru psihiatrie.
'Lucrul cel mai important este că nu se vor pierde locuri de muncă. Sunt condiţii pentru preluarea întregului personal care deserveşte în prezent maternitatea vâlceană. Iar al doilea lucru, prin această comasare, Spitalul de Urgenţă Vâlcea primeşte un atu în vederea ordinului de clasificare a spitalelor funcţie de secţii', a declarat pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Fostul manager al SCJU Arad consideră inoportună mutarea Maternităţii în noua clădire destinată Spitalului TBC Arad, 29 mar /Agerpres/- Fostul manager şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Adrian Wiener, consideră inoportună mutarea Secţiei de Obstetrică - Ginecologie a SCJU în noua clădire, destinată iniţial Spitalului TBC şi construită în cartierul Grădişte, scoţând în evidenţă...
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.
Vâlcea: CJ a aprobat preluarea a patru spitale din judeţ Râmnicu Vâlcea, 30 iun /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, în şedinţa de miercuri, cu unanimitate de voturi, preluarea a patru unităţi sanitare: Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Spitalul de Pneumoftiziologie Mihăeşti şi Spitalul de Psihiatrie Drăgoeşti...
Vâlcea: Verificarea instalaţiilor electrice la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnic Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat că a început verificarea instalaţiilor electrice, de alimentare cu apă, canalizare şi incendiu la Spitalul de Obstetrică - Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: A fost inaugurat Spitalul orăşenesc Horezu, a doua unitate sanitară ca mărime din judeţ Spitalul orăşenesc din Horezu, cea de a doua unitate sanitară ca mărime din Vâlcea, a fost inaugurat luni, după 10 ani de la începerea lucrărilor, urmând să deservească 50.000 de locuitori din zona de vest a judeţului.