Cele mai citite
 


Caraş-Severin: A murit în urma unui accident, dar a salvat alte vieţi
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 11 mar /Agerpres/ - Medicii din Timişoara au prelevat noaptea trecută rinichii taximetristului Gheorghe Miron, în vârstă de 64 de ani, care a fost rănit grav în accidentul rutier produs miercuri, la Reşiţa.
Taximetristul a fost adus în stare gravă la Spitalul Judeţean din Reşiţa, ulterior fiind transferat la secţia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenţă din Timişoara.
Prelevarea organelor a fost făcută la cererea rudelor taximetristului, după ce acesta a intrat în moarte cerebrală.
'Pacientul, în vârstă de 64 de ani, din judeţul Caraş-Severin, a fost adus de la Reşiţa, la solicitarea familiei. Bărbatul a suferit un accident rutier, fiind transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa, unde a şi intrat în moarte cerebrală', a declarat Liana Dacilescu, purtătoarea de cuvânt a Spitalului Clinic de Urgenţă Timişoara.
'Au fost prelevaţi şi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj doar rinichii. Din păcate, ficatul nu a mai putut fi prelevat, din cauza faptului că, imediat după accident, pacientul a prezentat un stop cardiac care a dus la deteriorarea acestui organ', a precizat Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului de Transplant Regional Timişoara.
Un grav accident de circulaţie, soldat cu rănirea a trei persoane, s-a produs miercuri dimineaţa, în zona Triaj din Reşiţa.
În timp ce un bărbat în vârstă de 58 ani conducea un autovehicul pe strada Timişoarei, din direcţia Centrul Civic, spre Lunca Bârzavei, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum într-o curbă, a pătruns pe contrasens, unde a acroşat un alt autoturism, după care a intrat în coliziune frontală cu un taxi condus regulamentar din sens opus de către un şofer în vârstă de 64 ani.
În urma accidentului, a rezultat rănirea gravă a taximetristului Gheorghe Miron, care a intrat în comă de gradul 4, a pasagerei din taxi, dar şi a conducătorului auto care a provocat accidentul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timişoara, campioană la prelevări de organe Timişoara devine campioană naţională la prelevări de organe de la persoane aflate în moarte cerebrală, duminică efectuându-se cea de-a opta astfel de intervenţie din 2011, la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Clinic de Urgenţă din municipiu.
O nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de duminică spre luni, ficatul şi rinichii de la o tânără din Arad, care suferise un accident vascular cerebral.
Accidente rutiere în care au fost implicate microbuze, autocare în 2015-2016 (cronologie) Un accident rutier grav s-a produs la 22 februarie 2016, în municipiul Constanţa, în accident fiind implicat un microbuz şcolar ce transporta elevi la o unitate privată de învăţământ. Potrivit Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, au fost răniţi doi adulţi, iar cinci copii au traumatisme minore...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Prelevare de rinichi şi ficat de la victima unui accident rutier O echipă de medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara va preleva, vineri după-amiază, rinichii şi ficatul de la un tânăr de 23 de ani, victima unui accident rutier din care nu a mai putut fi salvat.
Caraş-Severin: Prelevare de organe încheiată cu succes, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa La Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a avut loc cu succes o activitate de prelevare rinichi şi ficat, de la o pacientă de 52 de ani aflată în moarte cerebrală, medicii reşiţeni asistaţi de echipe de la Cluj şi Bucureşti reuşind astfel o premieră la nivelul judeţului Caraş-Severin.