Cele mai citite
 


Harghita: Program privind accesul la servicii medicale pentru locuitorii din zonele izolate
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Miercurea Ciuc, 11 mar /Agerpres/ - Câteva mii de harghiteni din localităţi aflate în zone izolate vor beneficia, în 2011, de consultaţii medicale gratuite, în cadrul unui program aprobat, vineri, de consilierii judeţeni.
Potrivit hotărârii adoptate, programul a fost conceput pentru locuitorii comunităţilor izolate, al căror acces la serviciile medicale este îngreunat de distanţele mari. Locuitorii din aceste zone îşi neglijează problemele de sănătate şi nu efectuează controale medicale periodice.
Pentru ca această situaţie să se schimbe, se doreşte realizarea unor examinări profilactice de către echipe de medici specialişti din judeţele înfrăţite din Ungaria.
'Acest obiectiv va fi realizat prin invitarea unor medici de specialitate din judeţele din Ungaria înfrăţite cu judeţul Harghita, care împreună cu medici specialişti din judeţul Harghita vor realiza controale medicale de specialitate în unele comunităţi din judeţul Harghita', se arată în proiectul de hotărâre.
Consulaţiile vor fi efectuate de către medici specialişti în chirurgie, dermatologie, cardiologie, pediatrie, radiologie, ginecologie, endocrinologie, neurologie etc, cu cooptarea activă a medicilor de familie din comunele vizate.
În cadrul programului vor beneficia de consultaţii medicale gratuite aproximativ 3000 de persoane. Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că acesta va fi şi un schimb de experienţă între medicii specialişti din Ungaria şi din Harghita.
'Programul de sănătate privind prevenirea marginalizării sociale' este derulat în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita şi beneficiază de un buget de 15.000 lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Medici voluntari din Ungaria consultă gratuit copiii aflaţi în dificultate O echipă de medici specialişti voluntari din Ungaria, de la Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a oferi consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate, acţiunea devenind, în ultimii ani, tradiţională.
Harghita: Consultaţii medicale gratuite oferite de medici din Ungaria Sute de locuitori ai comunei harghitene Ciumani vor beneficia, săptămâna viitoare, de consultaţii medicale şi analize gratuite, oferite de o echipă de medici specialişti din Ungaria.
Harghita: Secţia de neurologie a SJU nu mai are linie de gardă; medicii au plecat să lucreze în privat Miercurea Ciuc, 5 mar /Agerpres/- Linia de gardă a secţiei de neurologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc s-a desfiinţat după ce, rând pe rând, medicii care lucrau acolo au ales să profeseze doar în cabinetele private.
Harghita: Medici din Ungaria oferă consultaţii gratuite copiilor aflaţi în dificultate O echipă de medici şi profesori universitari din Ungaria, membri ai Serviciului Internaţional de Salvare a Copiilor, se află în Harghita, în această săptămână, pentru a le acorda asistenţă copiilor aflaţi în dificultate.
Polisano pariaza pe Bucuresti! - Medici de top si cu experienta vasta se alatura echipei Incepand cu aceasta luna, Clinicile Polisano isi dubleaza echipa de cadre medicale fata de anul precedent, ajungand la aproximativ 100 de angajati in cele doua centre din Cuza Voda si Anchor Plaza. Clinicile si-au extins de asemenea si serviciile medicale oferite, acoperind in prezent un numar...
Covasna: Medici din Ungaria oferă consultaţii gratuite locuitorilor comunei Breţcu Mai mulţi medici din Ungaria vor oferi, săptămâna viitoare, consultaţii medicale gratuite locuitorilor comunei Breţcu, în baza unei colaborări între judeţele Covasna şi Bács-Kiskun.