Cele mai citite
 


Arad: Workshop cu participare internaţională, organizat de UVVG
joi, 10 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 10 mar /Agerpres/ - Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a organizat, joi, un workshop cu participare internaţională, găzduit de Facultatea de Ştiinţe ale Naturii a UVVG, desfăşurat în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria - România, 2007-2013'.
'Proiectul care s-a adresat studenţilor, tinerilor cercetători, cercetători consacraţi şi specialişti, fermieri şi publicul interesat, are o valoare de 451.000 euro şi a fost implementat pe o perioadă de 18 luni, urmând să se încheie în luna aprilie a acestui an. Proiectul a urmărit formarea unui grup de cercetători în scopul de a studia toleranţa la secetă a porumbului şi a altor plante tester (model)', a declarat, joi, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG Arad. Potrivit sursei citate, obiectivele proiectului au fost şi sunt întărirea cooperării prin activităţile de cercetare-inovare pentru dezvoltarea comună a regiunii transfrontaliere; promovarea colaborării în rândul comunităţilor educaţionale, ştiinţifice şi academice a regiunii trasfrontaliere; optimizarea tehnicilor de evaluare a toleranţei la secetă a genotipurilor de porumb, precum şi creşterea beneficiilor şi siguranţa alimentelor în regiunea transfrontalieră.
'Proiectul are o importanţă foarte mare atât din punct de vedere al productivităţii, cât şi al bioproductivităţii, respectiv utilizarea cât mai eficientă a solurilor cu deficit de umiditate, cât şi a celor salinizate. O parte din aceste experimente le-am efectuat în această zonă, la Staţiunea de Cercetări Ecologice Socodor, judeţul Arad, urmărindu-se totodată şi influenţa aflatoxinelor asupra culturilor de porumb, deoarece acestea provoacă cancer în rândul populaţiei umane. Totodată, în cadrul Laboratorului de Biotehnologie Vegetală din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii s-a testat 'in vitro' influenţa aflatoxinelor la 20 de hibrizi de porumb', a adăugat Aurel Ardelean.
Reuniunea este organizată în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Centrul de Cercetări Biologice al Academiei de Ştiinţe din Szeged (Ungaria), Centrul de Asistenţă şi Cooperare Euroregională Rurală, Timişoara şi Centrul româno-german pentru pregătire regională şi îmbunătăţirea domeniului agriculturii din Voiteg din Timişoara, în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului Timişoara, Centrul de Cercetări Biologice al Academiei de Ştiinţe din Szeged (Ungaria), Centrul de Asistenţă şi Cooperare Euroregională Rurală, Timişoara şi Centrul româno-german pentru pregătire regională şi îmbunătăţirea domeniului agriculturii din Voiteg din Timişoara
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: UVVG găzduieşte o şcoală internaţională de cercetare a biologiei cancerului Arad, 31 oct /Agerpres/- Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' (UVVG) din Arad găzduieşte cea de-a II-a ediţie a Şcolii de toamnă intitulată 'Şcoala de Studii avansate în tendinţe moderne şi tehnici de cercetare a biologiei cancerului' (Advanced school în modern trends and techniques în cancer biology)...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Arad: UVVG - coordonatoarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului Arad, 23 aug /Agerpres/- Universitatea de Vest ''Vasile Goldiş'' (UVVG) din Arad a câştigat un important proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, valoarea acestui proiect fiind de aproape două milioane euro.
Arad: Parteneriat româno- ungar în domeniul terapiei personalizate a cancerului Universitatea de Vest Vasile Goldiş (UVVG) din Arad implementează, împreună cu Universitatea din Szeged (Ungaria) şi cu Centrul de Cercetări Biologice al Academiei Maghiare, un proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare pentru tratamentul cancerului, în cadrul Programului de Cooperare Tran...
INTERVIU Nicoleta Hădărugă (cercetător): Cuvintele România şi Timişoara mă vor însoţi peste tot în lume Conf. dr. ing. Nicoleta Hădărugă este o tânără chimistă care activează în industria medicală, în domeniul oncologic, unde foloseşte matrici de încapsulare moleculară pentru ameliorarea reacţiilor adverse ale unor citostatice care sunt foarte agresive asupra organismului.
Arad: Conferinţă Naţională de ORL cu participare internaţională, organizată de UVVG Arad Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş' Arad (UVVG) organizează, în perioada 11-14 mai, în parteneriat cu Societatea Română de ORL şi Chirurgie Cervico-Facială, Colegiul Medicilor din România şi Primăria Municipiului Arad, Conferinţa Naţională de ORL cu participare internaţională.