Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Aproape 100 de situaţii de urgenţă, în doar două luni
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reşiţa, 11 mar /Agerpres/ - Un număr de 95 de situaţii de urgenţă au fost înregistrate, în primele două luni ale anului pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost înregistrate, în primele două luni ale anului 95 situaţii de urgenţă, se arată într-un comunicat remis vineri, AGERPRES, de ISU Caraş Severin.
Dintre acestea, 44 au fost incendii, 25 intervenţii de descarcerare, asistenţa persoanelor şi asistenţă medicală de urgenţă, 12 arderi necontrolate, respectiv, coşuri de fum - funingine aprinsă, deşeuri, vegetaţie uscată, 12 acţiuni pentru protecţia comunităţilor (protecţia mediului, salvări animale, degajare ţurţuri, îndepărtare materiale aflate în pericol de prăbuşire) şi două acţiuni de distrugere a zăpoarelor.
Din cele 44 de incendii înregistrate în lunile ianuarie şi februarie, 82 la sută s-au manifestat la locuinţe, anexe sau mijloace de transport ale cetăţenilor.
Principalele cauze de producere a incendiilor rămân coşurile de fum defecte sau necurăţate, instalaţiile electrice defecte, focul deschis în spaţii închise şi sistemele de încălzire defecte sau improvizate.
Pe timpul intervenţiilor au fost salvate şase persoane, din care patru copii şi doi adulţi, iar alte 12 au fost asistate medical.
Valoarea bunurilor protejate a fost de peste 4,7 milioane lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ISU Suceava a avut în 10,7 solicitări pe zi, dintre care 6,6 cazuri SMURD - în 2011 Pe parcursul anului 2011, structurile subordonate Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au avut, în medie, 10,7 solicitări pentru situaţii de urgenţă, respectiv 3.904, numărul acestora crescând cu 67,70%, comparativ cu anul 2010, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns...
Col. Marcel Lucaciu(IGSU): Peste 185.000 de intervenţii gestionate de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, în 2010 Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat, în anul 2010, peste 185.000 de acţiuni de intervenţie şi răspuns la solicitările cetăţenilor şi producerea unor situaţii de urgenţă, în medie 508 pe zi. Comparativ cu anul 2009, numărul acestora a crescut...
Un centru de formare şi pregătire în descarcerare şi asistenţă medicală de urgenţă se va înfiinţa la Cluj Judeţul Cluj va avea un centru de pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, prin amenajarea unui spaţiu adecvat, investiţie aparţinând Fundaţiei pentru SMURD, condusă de dr.Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Galaţi: Intervenţiile SMURD au crescut cu peste 43% în 2014 Numărul intervenţiilor pentru asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat acordat de SMURD Galaţi a crescut în 2014 cu peste 43% faţă de 2013, se arată în bilanţul pe anul trecut al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).
Asistenţă medicală de urgenţă pe Autostrada Soarelui Bucureşti, 21 aprilie /Agerpres/ - SMURD Bucureşti - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealul Spirii” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Floreasca” - au asigurat asistenţa medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat pe autostrada A2, în locaţiile de la km 20 şi 105, respectiv câte un echipaj de...