Cele mai citite
 


Maramureş: Discuţii despre înfiinţarea în Ucraina a unui serviciu de tip SMURD
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 11 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a discutat, vineri, la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, cu o delegaţie din Ucraina despre înfiinţarea unui serviciu de tip SMURD, similar celui din România.
Delegaţia, compusă din rectorul Universităţii de Stat din regiunea Ivano-Frankivsk, Ucraina, şi alţi 3 medici ai Spitalului Regional Ivano-Frankivsk, a discutat cu reprezentantul ministrului Sănătăţii despre înfiinţarea unei serviciu de intervenţii de urgenţă.
''Ei (ucrainenii n.r.) sunt interesaţi în a adopta un model mai flexibil, mai integrat cum avem aici şi asta a fost doar o primă discuţie. Le-am prezentat dânşilor modul în are funcţionăm ca un sistem integrat, există interes din partea dânşilor.?Delegatul din Ucraina?este abilitat din partea guvernatorului, am înţeles că va discuta aceste aspecte şi bineînţeles că va urma un schimb de vizite şi discuţii amănunţite în acest sens'', a precizat, într-o conferinţă de presă, Raed Arafat.
După finalizarea discuţiilor dintre cele două părţi, s-a semnat un protocol de colaborare între Universitatea de Stat Ivano-Frankivsk şi Universitatea ''Vasile Goldiş'', filiala din Baia Mare.
Cu această ocazie, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a vizitat?Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean ''Dr. Constantin Opris'' Baia Mare, expoziţia ''Maramedica'', deschisă la Centrul de Marketing al Camerei de Comerţ şi Industrie Maramureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
O delegaţie a autorităţilor maramureşene a fost în Ivano-Frankivsk, unde se doreşte implementarea unui serviciu similar SMURD O delegaţie a autorităţilor maramureşene, formată din preşedintele Consiliului Judeţean, directorii Direcţiei de Sănătate Publică, Casei de Asigurări de Sănătate şi respectiv al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat s-au aflat,...
Maramureş:Autorităţile judeţene îşi propun să atragă studenţi medicinişti din Ucraina care să rămână să profeseze în România Autorităţile maramureşene vor dona regiunii Ivano Frankisvk din Ucraina echipamente medicale pentru dotarea unor unităţi medicale şi îşi propun să atragă studenţi ucrainieni la medicină să îşi finalizeze studiile şi să rămână în România, pentru a suplini deficitul de cadre din domeniu.
Comunicat de presă - CJ Maramureş Prin intermediul oficialilor maramureşeni
Maramureş: Ecograf nou pentru Unitatea de Primiri Urgenţe de la SJU Baia Mare Baia Mare, 18 feb /Agerpres/- Preşedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, a declarat joi că organizaţia urmează să achiziţioneze un ecograf destinat Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.
(Corespondenţă) Vlad Filat şi Raed Arafat au discutat despre crearea unui serviciu similar SMURD în R.Moldova Premierul moldovean, Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii din România, Raed Arafat, au discutat luni, la Chişinău, despre crearea în Republica Moldova a unui serviciu similar SMURD (Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare).