Cele mai citite
 


Medicul şef al CNAS: Este greu să gestionezi bani puţini când nevoile sunt mari
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Marius Filip, a declarat, vineri, în deschiderea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, că din punct de vedere financiar este greu să gestionezi banii puţini care se strâng când nevoile sunt foarte mari.
Dr. Marius Filip a spus că va trebui să se spună 'stop' tendinţei de a cheltui banii risipindu-i.
Medicul şef al CNAS a spus că vor rămâne bugete orientative atât la medicul de familie, cât şi la farmacie, iar, în legătură cu schimbarea formularelor pentru reţete şi bilete de trimitere şi introducerea codului de bare, acesta a explicat că măsurile au fost luate pentru a-i ajuta pe furnizorii de servicii medicale pentru a nu mai apărea greşeli. Acesta a precizat că formularele vor fi tipărite de Imprimeria Naţională, iar preţurile vor fi aceleaşi de achiziţie.
Prezent la deschiderea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) dr. Cristian Irimie a evidenţiat proiectele pe care MS le are în vedere pentru acest an, respectiv informatizarea sistemului, infrastructura pentru secţia de terapie intensivă şi oncologie, construirea a şase spitale de urgenţă regionale şi dotarea cu aparatură de specialitate.
De asemenea, acesta s-a referit la programele naţionale pe care MS le are în vedere, respectiv trainingul pentru cancere şi programul de fertilizare in vitro.
Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia, a spus că principalul scop al întâlnirii este acela de a construi împreună pentru pacienţi şi a pune în centrul atenţiei principalele probleme cu care aceştia se confruntă. Irimia a reliefat că cu banii puţini alocaţi sănătăţii şi cu drepturile pacienţilor, care mereu sunt încălcate, este greu, deşi se vorbeşte de o atenţie sporită acordată sistemului de sănătate, aşa cum o fac toate ţările din UE.
Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi reuneşte aproape 200 de reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi din întreaga ţară şi are ca invitaţi pe Walter Atzori de la Forumul European al Pacienţilor şi Achim Kautz de la Alianţa Mondială pentru Hepatită. Aceştia din urmă vor prezenta asociaţiilor româneşti de pacienţi posibilităţile de resurse pentru finanţare şi beneficiile pe care le-ar putea avea aceştia dacă devin membri într-o reţea internaţională de profil.
Walter Atzori a apreciat prezenţa unui număr atât de mare de asociaţii ale pacienţilor. El a anunţat că împreună cu COPAC se va organiza la Bucureşti un seminar pentru această zonă a Europei la care vor participa reprezentanţi ai pacienţilor din Bulgaria, Grecia, Malta, Cipru şi Portugalia.
Printre temele care vor fi discutate în cadrul forumului se numără drepturile pacienţilor la comunicarea medic-pacient, rolul asociaţiilor de pacienţi, acces la tratament şi investigaţii sociale, medicamente inovatoare vs. medicamente generice, protecţia socială a pacienţilor, reintegrarea socio-profesională, surse de finanţare pentru asociaţiile de pacienţi, reţele internaţionale de pacienţi, relaţia asociaţiilor de pacienţi cu autorităţile. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Guvernul a aprobat programele naţionale de sănătate derulate şi finanţate în 2015 şi 2016 de MS şi CNAS Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, programele naţionale de sănătate care vor fi derulate şi finanţate în 2015 şi în 2016 de Ministerul Sănătăţii şi de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, informează Biroul de presă al Executivului.
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Asociaţiile pacienţilor atrag atenţia asupra lor prin 'Proclamaţia durerii' Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a elaborat, după încheierea Forumului Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi, un document cu titlul 'Proclamaţia durerii', în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de situaţia actuală din sistemul de sănătate, potrivit preşedintelui COPAC...
Arafat: România a făcut un salt major în sistemul sanitar România a făcut în ultimii 25 de ani un salt major în sistemul sanitar, a trecut de la un sistem bazat pe stetoscop şi aparatul de tensiune la unul care permite intervenţii extrem de complexe, a declarat marţi secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la întâlnirea membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie...