Cele mai citite
 


Cseke Attila: Personalul medical trebuie să-şi schimbe atitudinea faţă de pacient
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Timişoara, 11 mar /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că personalul medical va trebui să-şi schimbe comportamentul faţă de pacient, deoarece ar putea rămâne fără pacienţi, din momentul în care Directiva europeană privind posibilitatea cetăţenilor de a-şi alege spitalul în care vor să se trateze, inclusiv din străinătate, va intra în vigoare.
Potrivit ministrului, românii ar putea alege unităţi din afara ţării, unde angajaţii sunt mult mai amabili.
'Trebuie să încercăm să ne purtăm mai frumos cu pacienţii, pentru că riscăm să-i pierdem şi, odată cu ei, pierdem şi finanţarea spitalului. Iar, dacă banii contribuabilului român vor finanţa spitalele din străinătate, cred că avem o problemă la care trebuie să ne gândim cu toţii', a afirmat ministrul sănătăţii.
Directiva europeană se va referi la toate serviciile medicale, nu doar scurte internări sau situaţii de urgenţă, însă nu sunt incluse campaniile de vaccinare şi îngrijirile pe termen foarte lung (azile de bătrâni). În rest, tot ceea ce ţine de serviciul medical, va fi acoperit de prevederile acestei Directive.
În altă ordine de idei, Cseke Attila a menţionat că un număr de 67 de unităţi spitaliceşti din tot atâtea localităţi, vor fi transformate în centre de bătrâni, iar personalul medical va fi angajat în noile structuri de sănătate sau le vor fi puse la dispoziţie locuri de muncă în spitalele din alte localităţi din judeţul respectiv.
'Există o Anexă a Hotărârii de Guvern, care face referire la 67 de autorităţi locale şi 67 de spitale. Este un Program guvernamental finanţat din bugetul Ministerului Muncii, prin care se creează posibilitatea finanţării unor cămine de bătrâni, iar programul poate fi accesat de aceste autorităţi locale, care îşi asumă transformarea în cămine de bătrâni. Ca noutate faţă de textul legii, se prevede că şi alte autorităţi locale decât cele 67, dacă doresc să intre într-un astfel de program, îl pot accesa', a declarat ministrul Cseke.
Ministrul Sănătăţii a precizat că în discuţie este vorba despre 677 de medici şi 2085 de asistente medicale care lucrează în aceste unităţi spitaliceşti.
'O parte dintre aceste cadre - medici, personal sanitar şi auxiliar - care va fi necesar funcţionării căminelor de bătrâni, pe normativul lor, va fi preluat la căminele de bătrâni. Unde nu va fi o asemenea preluare, acolo se vor oferi personalului medical - medici şi asistenţi şi personal sanitar auxiliar - posturi vacante, cu prioritate pe raza aceluiaşi judeţ, eventual, pe acelaşi domeniu de specialitate, iar dacă nu sunt specialităţi cu posturi vacante, oferta se va face în judeţele limitrofe', a declarat ministrul Cseke. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Unităţile sanitare care nu se transformă în cămine de bătrâni nu vor mai avea finanţare Bucureşti, 29 mar /Agerpres/ - Unităţile sanitare care nu se înscriu pentru transformarea în cămine de bătrâni până la 1 aprilie nu vor mai avea finanţare, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Executiv: 67 de spitale locale vor putea fi transformate în cămine de bătrâni, pe bani guvernamentali Bucureşti, 9 mar /Agerpres/ - Un număr de 67 de spitale administrate la nivel local nu vor primi finanţare guvernamentală de la 1 aprilie dacă nu vor fi transformate în cămine de bătrâni, potrivit unei hotărâri a Executivului, aprobate miercuri.
Demersuri ale Ministerului Sănătăţii pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă Târgu Mureş, 10 mar /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis AGERPRES, începerea demersurilor pentru demararea construcţiei a şase spitale regionale de urgenţă în parteneriat public-privat.
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a discutat, la Arad, situaţia problematică a Spitalului Judeţean şi a maternităţii Arad, 17 mar /Agerpres/- Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a efectuat, joi, o vizită în municipiul Arad, scopul fiind acela de a găsi o soluţie fezabilă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...