Cele mai citite
 


Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat: Coplata va genera reacţia oamenilor de a nu se mai duce la medic
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Brăila, 11 mar /Agerpres/ - Senatorul de Brăila Ion Rotaru, preşedintele Comisiei de Sănătate din cadrul Senatului, a declarat vineri, la Brăila, că introducerea sistemului de coplată pentru unele servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate va determina populaţia săracă să nu mai apeleze la medic, ceea ce va duce la agravarea stării de sănătate.
'De la comisie, proiectul a plecat cu aviz de respingere. Aceasta nu este o soluţie, este un paleativ. Coplata care va fi introdusă va afecta tot categoriile cu venituri reduse. Va genera reacţia oamenilor să nu se mai ducă la medic, cu consecinţe grave asupra stării de sănătate. Dacă nu mai merg la doctor să prevină o anumită situaţie, se vor duce când sunt foarte grav bolnavi, iar costurile şi rezultatele vor fi altele', a declarat Rotaru.
Senatorii au adoptat, luni, proiectul de lege prin care este introdus aşa-numitul tichet moderator de sănătate pentru coplata unor servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, cu scopul de a creşte nivelul resurselor financiare din domeniu.
Proiectul de lege prevede obligativitatea coplăţii pentru toţi asiguraţii, cu excepţia copiilor, până la 18 ani, dar şi a tinerilor până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi sau absolvenţi, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni, a ucenicilor sau a studenţilor dacă nu realizează venituri din muncă.
De asemenea, vor fi scutiţi de coplată bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate şi pensionarii care au venituri de până la 700 de lei lunar.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Raport favorabil pentru proiectul de lege privind coplata Comisia pentru sănătate a Senatului a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului care instituie coplata pentru serviciile medicale.
Senat: Procedură inedită - retragerea de la promulgare a OUG privind reorganizarea MAI (sinteză) Bucureşti, 11 mar /Agerpres/ - Retragerea unei ordonanţe de urgenţă de la promulgare, adoptată de Senat în calitate de cameră decizională, a fost săptămâna aceasta, dacă nu o premieră absolută, cel puţin o procedură foarte rar întâlnită în activitatea senatorilor.
Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu, în medicina de familie sau la analize (Ministerul Sănătăţii) Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau în cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege - copii, gravide, pensionari sub 700 lei/lună, bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri...
MS: Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu, în medicina de familie sau la analize Coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau în cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege - copii, gravide, pensionari sub 700 lei/lună, bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri...
Brăila: Numărul pacienţilor cu sifilis a crescut cu 50% Numărul pacienţilor identificaţi cu sifilis a crescut cu 50% anul trecut, iar numărul îmbolnăvirilor cu gonoree aproape s-a dublat în judeţul Brăila, potrivit unei situaţii prezentate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila.
Senat: Aviz negativ pentru proiectul legislativ privind examinarea psihologică şi psihiatrică a candidaţilor la alegeri Bucureşti, 1 mar /Agerpres/ - Comisia senatorială pentru drepturile omului a avizat marţi negativ propunerea legislativă iniţiată de mai mulţi senatori independenţi, care prevede examinarea psihologică şi psihiatrică a persoanelor care candidează pentru obţinerea de funcţii de demnitate publică.