Cele mai citite
 


Al 50-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1
joi, 9 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri
 

Ministerul Sănătăţii: In cursul acestei zile a fost confirmat cel de-al 50-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1, depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile si confirmat de laboratorul de referinţă pentru gripă din cadrul INCDMI Cantacuzino.

Este vorba despre un cetăţean român, în vârstă de 38 ani, din judeţul Mehedinţi, contact cu bărbatul din Craiova, care s-a întors în data de 5 iulie din Marea Britanie.

Pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase Craiova pentru tratament de specialitate.

Din cele 50 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1 confirmate în România, în prezent se mai află internaţi 13 pacienţi, toţi cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate.

Investigaţiile epidemiologice continuă.

 

Sursa:  www.ms.ro


Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ţările din G7, Mexicul şi CE vor conlucra în continuare în combaterea pandemiei de gripă A(H1N1) Miniştrii sănătăţii din ţările membre ale G7 (principalele state industrializate ale lumii) şi din Mexic, comisarul european pentru sănătate Androulla Vassiliou şi ministrul sănătăţii din Suedia (ţara ce deţine preşedinţia semestrială a UE), Maria Larsson, au semnat vineri la Bruxelles o declaraţie în...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu A/H1N1 a ajuns la 307 în România Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a anunţat că, în perioada 24-30 august, au fost raportate 26 de noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, numărul persoanelor depistate cu noul virusul gripal confirmate pe teritoriul României ajungând la 307, potrivit unui comunicat...
Tamiflu nu ar trebui prescris copiilor /studiu britanic British Medical Journal (BMJ)/ Medicamentele antigripale precum Tamiflu nu ar trebui prescrise copiilor, deoarece efectele indezirabile depăşesc beneficiile, avertizează o echipă de medici britanici, într-un articol apărut luni în ediţia online a publicaţiei British Medical Journal (BMJ), transmite...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.