Cele mai citite
 


Seism în Japonia: GSK suspendă activitatea unei uzine pentru câteva zile
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tokio, 11 mar /Agerpres/ - Grupul farmaceutic britanic GloaxoSmithKline (GSK) a anunţat vineri că va suspenda timp de câteva zile producţia la o uzină situată în Japonia, ca urmare a unor pagube uşoare provocate de puternicul seism care a afectat arhipelagul, relatează AFP.
Un purtător de cuvânt al grupului a explicat pentru AFP că se va examina situaţia angajaţilor din Japonia după cutremurul devastator, adăugând că în acest moment nu au fost înregistrate victime în rândul lucrătorilor.

'Birourile noastre de la Tokyo sunt intacte, dar există pagube minore la birourile din oraşul Senda (extrem de afectat de seism, n.red.) şi la uzina din Imaichi, ceea ce necesită suspendarea activităţii timp de câteva zile', a precizat grupul.

Această uzină, care fabrică medicamente, este situată în prefectura Tochigi, la nord de Tokio. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China somează Japonia să furnizeze imformaţii rapide cu privire la nivelul de radiaţie înregistrat Beijing, 17 mar /Agerpres/ - Guvernul chinez a somat Japonia să furnizeze informaţii prompte şi corecte cu privire la orice modificare înregistrată în ceea ce priveşte scurgerile de radiaţii de la centrala de la Fukushima, afectată de cutremurul şi de tsunamiul produse vineri, transmite joi Reuters.
Emisiile de radiaţii provoacă îngrijorări în legătură cu siguranţa alimentelor provenite din Japonia Seul, 14 mar /Agerpres/ - Consumatorii sud-coreeni sunt din ce în ce mai îngrijoraţi în legătură cu siguranţa alimentelor importate din Japonia, ca urmare a emisiilor de radiaţii înregistrate la centrala nucleară de la Fukushima, afectată de cutremurul devastator de vineri, au afirmat marţi surse din...
Victimele cutremurului din Japonia, comemorate la un an de la tragedie Un an de la cutremurul din Japonia a fost marcat miercuri într-o ceremonie organizată de Ambasada niponă la Bucureşti.
Japonia nu va extinde aria de evacuare a populaţiei, pe fondul îngrijorărilor provocate de reactorul 3 Tokio, 20 mar /Agerpres/ - Agenţia pentru Securitate Nucleară japoneză a anunţat, duminică, că nu intenţionează să extindă aria de evacuare de 20 de kilometri din jurul centralei de la Fukushima, în timp ce a recunoscut că situaţia de la reactorul 3 provoacă în continuare îngrijorare, transmite Efe.
Japonia: Niveluri anormale de radioactivitate la spanac şi lapte Tokyo, 19 mar /Agerpres/ - La mai multe produse agricole din apropierea centralei nucleare Fukushima Daiichi, printre care lapte şi spanac, s-au detectat niveluri de radiaţie ridicate, a declarat sâmbătă viceministrul nipon al sănătăţii, Kohei Otsuka, citat de AFP.
Frontul de aer radioactiv din Japonia va fi dus de vânt spre SUA, estimează experţii Washington, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Tratatului pentru Interzicerea Totală a Experienţelor Nucleare (CTBT) estimează că frontul de aer radioactiv format în urma emanaţiilor de la reactoarele avariate de la centrala Fukushima-1 (nord-est), va traversa joi Oceanul Pacific şi va ajunge în Insulele...