Cele mai citite
 


Libia: Medici voluntari pe frontul estic strigă după ajutorul Crucii Roşii
vineri, 11 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tripoli, 11 mar /Agerpres/ - Medici voluntari care îngrijesc deopotrivă insurgenţi şi susţinători ai colonelului libian Muammar Gaddafi, pe frontul estic, strigau vineri după ajutor din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii /CICR/, informează AFP.
'Crucea Roşie internaţională nu a sosit încă. Am văzut o mulţime de oameni aproape murind în spatele liniei de front, însă, din cauza luptelor, nu-i putem aduce pentru a-i îngriji. Altfel ar sta lucrurile dacă s-ar afla aici Crucea Roşie', a declarat pentru AFP un medic, îngrijorat că spitalele improvizate în estul ţării nu vor putea face faţă acestui veritabil 'război civil'.

Luptele erau în toi, vineri, în apropierea oraşului petrolier Ras Lanuf, de unde, conform diferitelor relatări, insurgenţii au fugit, iar controlul ar fi fost preluat de forţe pro-Gaddafi.

Preşedintele CICR, Jakob Kellenberger, a indicat joi că se aşteaptă de la ce e 'mai rău' în Libia, declarându-se 'foarte decepţionat' că forţe pro-Gaddafi nu permit accesul ajutoarelor în zone controlate de ele, în vestul ţării, 'o mare parte a ţării fiind astfel lipsită de orice asistenţă umanitară'. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
CICR cere respectarea personalului medical din Libia în urma rănirii a doi voluntari Geneva, 3 mar /Agerpres/ - Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a făcut apel la libieni să respecte personalul medical în urma unor tiruri, soldate joi cu doi răniţi, asupra a două ambulanţe, dintre care una a fost distrusă, în regiunea Misrata, la 200 de km est de Tripoli, relatează AFP.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...