Cele mai citite
 


Bacău: Încercări de salvare a unei persoane rămase izolată la o stână
duminică, 13 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O operaţiune, începută în cursul nopţii, de salvare a vieţii unei persoane cea suferit degerături şi o criză pancreatică, în timp ce se afla la o stână din zona muntoasă a comunei băcăuane Brusturoasa, este în curs de derulare.
Pentru a ajunge la victimă echipa de salvatori 'a străbătut pe jos, în cursul nopţii, mai bine de 15 km, din cauza faptului că zăpada şi terenul accidentat nu permiteau accesul cu un mijloc auto spre stâna izolată', a declarat pentru AGERPRES locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

Potrivit acestuia, din aceleaşi motive, pacientul nu a putut fi transportat până dimineaţă, echipajul rămas la locul intervenţiei pentru a monitoriza starea de sănătate a acestuia solicitând prezenţa unui elicopter, absolut necesar pentru transportarea sa la Spitalul de Urgenţă din Moineşti.

Aparatul de zbor, plecat de la Unitatea Specială de Aviaţie Iaşi, este în drum spre locul unde se găseşte pacientul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
Bacău: O bolnavă de 79 de ani, salvată de un echipaj al ISU cu o autoşenilată şi o autofreză Viaţa unei femei în vârstă de 79 de ani, ce acuza grave probleme respiratorii, a fost salvată, luni seara, după intervenţia, cu o autofreză şi o autoşenilată, a unui echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, în satul Căbeşti.
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Bacău: Un bărbat a ajuns la medic cu degerături suprainfectate la picioare Un bărbat în vârstă de 76 de ani din comuna băcăuană Negri a uimit cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, după ce a ajuns în această unitate medicală având degerături cumplite la picioare, provocate de frigul de acum o lună şi jumătate.
Bacău: Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit, a fost înmormântat cu onoruri militare Căpitanul comandor Voicu Şocae, copilotul elicopterului SMURD prăbuşit joi în Republica Moldova în timpul unei acţiuni de salvare a vieţii unei persoane, a fost înmormântat cu onoruri militare în Cimitirul de Vest din Bacău, oraşul unde îşi avea reşedinţa împreună cu familia sa.