Cele mai citite
 


Olt: Trei adolescente au ajuns la spital în urma consumului de etnobotanice
duminică, 13 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei adolescente din Slatina au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat substanţe etnobotanice. Fetele, eleve în clasa a IX-a la un liceu din Slatina, au fost găsite de un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt pe o bancă din preajma sediului instituţiei.
Potrivit unui comunicat emis duminică de ISU Olt, 'echipajul de prim ajutor din cadrul Detaşamentului Slatina a intervenit, vineri, în Slatina pentru a acorda îngrijiri medicale unor minore care se presupunea că au consumat substanţe etnobotanice.

Paramedicii ajunşi la locul intervenţiei au găsit cele trei paciente pe o bancă, cu ameţeli şi vărsături în urma comsumului de substanţe halucinogene. Aceştia i-au acordat îngrijiri medicale uneia dintre paciente, I. F., de 15 ani din municipiul Slatina, care a fost găsită de salvatori, conştientă, palidă, cu ameţeli şi vărsături, în urma unei intoxicaţii cu plante etnobotanice. După acordarea primului ajutor, pacienta a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina. Celelalte două victime au fost monitorizate de paramedici până la sosirea echipajelor de la Serviciul de Ambulaţă şi transportate la spital, cu aceleaşi simptome, pentru investigaţii medicale amănunţite'.

Conform unor surse neoficiale, salvatorii au găsit pe banca pe care se aflau fetele câteva ţigări cu substanţe etnobotanice din care adolescentele au spus că au fumat pentru a vedea se simt şi ce efecte au aceste produse.

Adolescentele sunt în prezent în afara oricărui pericol, după ce vineri au internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Două dintre ele, una de 15 şi alta de 16 ani, au fost deja externate şi a treia este în continuare la spital. Ele sunt eleve la Liceul cu Program Sportiv Slatina.

În municipiul Slatina este interzisă comercializarea substanţelor etnobotanice şi halucinogene, amenda pentru nerespectarea acestei decizii a Consiliului Local Slatina fiind între 3.000 şi 5.000 lei. Până acum, nimeni nu a fost amendat pentru comercializarea de etnobotanice în Slatina, iar autorităţile au început campanii ample de prevenire a consumului de halucinogene.

În judeţul Olt, în luna ianuarie, o persoană a murit şi alte trei au suferit afecţiuni grave după ce au consumat etnobotanice, au lăsat gazele deschise şi s-au intoxicat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Olt: Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a întrunit circa 90% din criteriile de acreditare Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va fi acreditat cu aproximativ 90% dintre criterii îndeplinite, potrivit managerului unităţii sanitare Andrei Iordache, care a menţionat că unele secţii au îndeplinit toate criteriile de acreditare.
Olt: Medicul Cornel Fulga de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost concediat Comitetul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a decis, luni, desfacerea contractului de muncă al medicului de la Unitatea de Primiri Urgenţe Cornel Fulga, cercetat disciplinar după ce luna trecută un pacient în vârstă de 65 de ani a murit la spital fără a fi consultat.
Olt: Tomograf nou şi modernizări la UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Un computer tomograf nou a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), care a fost anul acesta extinsă, modernizată, recompartimentată şi dotată cu echipamente medicale, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Andrei Iordache.
Olt: Puncte de prim ajutor şi de distribuire de apă, amenajate în oraşele din judeţ Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt a anunţat că, începând de miercuri, în judeţ au fost amenajate puncte de prim ajutor şi distribuire de apă potabilă în perioada caniculară în oraşe, în sediile unor instituţii publice, în farmacii şi în pieţe.
Olt: Investiţii de aproximativ opt milioane de lei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina Finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe (upu) şi reabilitarea secţiilor Pediatrie şi Neonatologie sunt cele mai importante investiţii ce se vor derula în acest an la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, potrivit managerului unităţii sanitare, Andrei Iordache.