Cele mai citite
 


Cluj: Interpelare pentru ministrul Sănătăţii pentru problemele financiare de la Institutul Inimii
duminică, 13 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PNL Horea Uioreanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va depune o interpelare pentru ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema problemelor financiare majore cu care se confruntă Institutul Inimii 'Niculae Stăncioiu' din Cluj.
În aceeaşi conferinţă de presă, Manuel Chira, chirurg pediatru la Institutul Inimii, a declarat că personalul de la instituţia la care lucrează este pe punctul de a fi nevoit să intre în şomaj tehnic din cauza dificultăţilor financiare.

El a explicat că Institutul Inimii şi celelalte spitale clujene au de recuperat circa 25 la sută din fondurile pe care trebuia să le primească de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj.

De asemenea, Manuel Chira a explicat că, de exemplu, la Institutul Inimii din Cluj s-au alocat banii necesari doar pentru 16 operaţii la copii pe întreg anul, în condiţiile în care 'ar trebui să facem 150-200 de operaţii pe an'.

El a adăugat că în România se nasc anual 1.000 de copii cu malformaţii cardiace. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 400 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul 'Marie Curie' Peste 400 de copii cu malformaţie cardiacă au fost operaţi, în ultimii trei ani, la Spitalul "Marie Curie", de medici italieni şi români, în cadrul unui program de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, acordul dintre cele două părţi fiind prelungit pentru încă trei ani.
100 de copii cu malformaţii cardiace, 70% dintre acestea grave, au fost operaţi la 'Marie Curie' în ultimul an Un număr de 100 de copii cu malformaţii cardiace au fost operaţi cu succes în ultimul an şi jumătate la Spitalul "Marie Curie" de medicii italieni şi români, în cadrul Programului de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Cseke Attila: Fondul privat de asigurări de sănătate este necesar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că este necesară înfiinţarea unui fond privat de asigurări de sănătate, dar spune că trebuie schimbată, în acelaşi timp, şi mentalitatea din sistemul sanitar românesc.
Un procent de 3% dintre bolnavii de diabet sunt copii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a atras atenţia în conferinţa de presă prilejuită de Ziua Mondială de luptă împotriva diabetului, că aceasta este o afecţiune în creştere. Îngrijorător este faptul că diabetul este în creştere la copii şi adolescenţi, care, spre deosebire de perioadele de până acum...