Cele mai citite
 


Şantierul Aqua Parc Bleu Ciel va fi inaugurat de primarul Cristian Popescu - Piedone
marţi, 15 martie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu - Piedone, va inaugura luni, 14 martie, organizarea de şantier a lucrărilor de construcţie a complexului de agrement Aqua Parc Bleu Ciel, turnând oficial piatra de temelie a ceea ce va fi cel mai mare complex de agrement acvatic şi sportiv din România, amplasat pe bulevardul Tineretului, lângă Palatul Naţional al Copiilor.
Acest parc acvatic va fi realizat printr-o investiţie 100% privată, în baza parteneriatului încheiat între Bleu Ciel SRL şi Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.
Pentru finalizarea lucrărilor, investitorul privat a estimat un buget de 20 de milioane de euro, Aqua Parc Bleu Ciel reprezentând a doua mare investiţie realizată pe raza Sectorului 4, după Sun Plaza. O suprafaţă de 5,2 hectare, în prezent neamenajate, se vor transforma într-o oază care, valorificând cadrul vegetal existent, va găzdui bazine cu apă decorative şi de agrement, acoperite şi descoperite, patinoar, teatru tip Agora, club acvatic, centru de sănătate cu saună, hamam, jacuzzi, fitness, un club destinat vârstnicilor, dar şi facilităţile auxiliare - restaurante, braserie, parcaje ecologice cu geocelule, spaţii verzi generoase şi o seră cu plante tropicale.
În baza protocolului încheiat cu Primăria Sectorului 4, cele 500 de locuri de parcare de care va beneficia complexul vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor, rezidenţi ai zonei Tineretului, ca parcaje de reşedinţă. De asemenea, elevii şcolilor generale din Sectorul 4 vor avea acces gratuit la bazinele de înot, în scopul practicării activităţilor sportive, în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, pe toată durata anului şcolar, precum şi la teatrul tip Agora, pentru organizarea de activităţi culturale. Şi vârstnicii din Sectorul 4, organizaţi la iniţiativa Primarului Cristian Popescu - Piedone în Clubul Seniorilor, se vor bucura de o serie de facilităţi, în cadrul Aqua Parc, aceştia urmând să socializeze şi să desfăşoare activităţi recreative.
Proiectul poate aduce bugetului local al Sectorului 4, de altfel, unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei, încasări din taxe şi impozite de aproximativ un milion de euro/an. De asemenea, va crea peste 200 de noi locuri de muncă. Parcul acvatic va deservi o piaţă de aproximativ 2,3 milioane de oameni, cu o cerere de facilităţi acvatice la un nivel potenţial total de 1,42 milioane de vizitatori pe an şi poate găzdui un număr de aproximativ 10.000 vizitatori zilnic.
Proiectul Aqua Park este unul controversat încă de când a fost anunţat anul trecut de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din cadrul Primăriei Capitalei.
Pe 4 februarie, viceprimarul Capitalei Mircea Raicu avertiza public Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi Prefectura Capitalei asupra riscului ridicat de lezare a interesului public în cazul proiectului Aqua Park din Parcul Tineretului. Raicu declara atunci, pentru AGERPRES, că iniţiativa Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti prin care se doreşte amenajarea pe o suprafaţă de 5 hectare de teren a unui complex de agrement în Parcul Tineretului 'este un abuz' pe care doreşte să-l promoveze municipalitatea, fără a respecta legislaţia în vigoare.
'Sunt îngrijorat că acest contract încheiat de ALPAB cu un SRL este ilegal şi nu are la bază o hotărâre a CGMB prin care să aprobe scoterea celor şapte hectare de teren din domeniul public în domeniul privat şi intrarea lui într-un astfel de parteneriat. Nu este vorba despre un chioşc sau o terasă, acolo se produce o schimbare a destinaţiei terenului, pe care se vor construi 80% clădiri şi nu vom mai avea spaţiu verde. S-ar putea să fie un lucru bun, dar modul cum s-a produs încalcă legea', a afirmat Mircea Raicu.
El spunea că proiectul Aqua Park trebuie să primească voturile a două treimi dintre consilierii municipali, iar firma angajată de către ALPAB trebuie să demonstreze că are bonitate pentru această afacere.
'Este un proiect prea serios şi trebuie făcut în mod transparent şi legal. Atrag atenţia că avem o problemă de legalitate pentru că nu ştim de unde vin banii. Firma care va face acest proiect va trebui să plătească municipalităţii 250.000 de euro, dar, dacă nu plăteşte, nu avem cum să-i executăm', a mai spus Raicu, care a adăugat că a atras atenţia prefectului Capitalei de a ataca autorizaţia de construcţie dacă s-ar emite, pentru că problema juridică a terenului nu este clară.
În replică, directorul general al ALPAB, Radu Popa, preciza că 'totul este perfect legal' şi declaraţiile viceprimarului general sunt 'numai declaraţii politice, fără temei juridic'.
'Viceprimarul Capitalei vorbeşte de închiriere, dar este o asociere în participaţiune care nu se supune aprobării CGMB', a spus Radu Popa.
Lucrările la proiectul 'Aqua Park' erau prevăzute să dureze 200 de zile de la semnarea autorizaţiei.
Proiectul este dezvoltat de municipalitatea Capitalei în parteneriat public-privat cu firma Aqua Parc Blue Ciel şi valorifică o zonă neutilizată din Parcul Tineretului.
Primăria Capitalei va veni în această asociere cu terenul şi nu va investi niciun leu de la buget, firma parteneră angajându-se să plătească municipalităţii o redevenţă anuală de 250.000 de euro.
Pe cele cinci hectare ale complexului vor fi construite şi amenajate un centru de sănătate, bazine de înot, un patinoar, spaţii verzi generoase şi o seră cu plante tropicale.
Într-un timp, autorităţile declarau presei că acest proiect nu mai atrăgea interesul investitorilor.
'Dacă voi primi toate actele necesare - autorizaţie de mediu şi altele - probabil voi semna autorizaţia de construcţie, pentru că mă obligă legea. Din ceea ce ştiu până acum, la primărie nu a fost primit nimic în acest sens. Mai mult, am auzit că investitorul nici nu ar mai fi interesat', declara în februarie anul trecut primarul Cristian Popescu-Piedone, care trebuia să emită autorizaţia de construcţie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec Bucureşti, 28 oct /Agerpres/- Primăria Borsec (jud. Harghita, centru) a inaugurat, sâmbătă, o baie de tratament cu apă minerală, reconstruită după modelul uneia demolată în anii '50, care, în opinia autorităţilor locale, este un prim pas pentru ca oraşul să redobândească statutul de staţiune balneoclimaterică...
Primarul Piedone va inaugura lucrările la noua Piaţă Progresul, ce va avea parcare supraterană Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, va turna vineri piatra de temelie a clădirii noului complex agroalimentar ce se va realiza pe locul fostei Pieţe Progresul, informează un comunicat remis joi de administraţia locală.